55bf6171 5673 431f 8786 865aafde1b29 jpg

Κόψανε το ρεύμα σε σχολείο εν ώρα λειτουργίας, λόγω απλήρωτων λογαριασμών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κυρία μας κόψανε το ρεύμα

Στην Ελλάδα του 2.0, τη χώρα όπου η κυβέρνηση της φαντασιώνεται ότι θα έχει σε λίγο το δικό της Χάρβαρντ(!) και απειλεί τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς της μέσω ενός μηχανισμού επιθεωρητών που περιφέρει στα σχολεία. Στη χώρα  που έχει στοχοποιηθεί το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, αλλά και ο Έλληνας εκπαιδευτικός που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει την παιδεία με πενιχρές αποδοχές ανέχειας. Σε αυτή τη χώρα λοιπόν, η πολιτεία την ίδια στιγμή δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει ούτε αυτά που ήταν αυτονόητα πριν από 50 χρόνια.

Στα ταβάνια που πέφτουν, τις πρίζες που προκαλούν ηλεκτροπληξία, τα λυόμενα, τα ετοιμόρροπα κτήρια, την έλλειψη λεωφορείων για μετακίνηση προσθέστε ότι η πολιτεία αφήνει πλέον απλήρωτους μέχρι και τους λογαριασμούς ενέργειας, με αποτέλεσμα οι ιδιωτικοποιημένες πια εταιρείες παροχής να κόβουν το ρεύμα ακόμα και εν ώρα λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν από του χρόνου θα καταργηθούν και οι σχολικές επιτροπές και η χρηματοδότηση των σχολείων θα επαφίεται πια αποκλειστικά στο έλεος του κάθε δήμου, την ώρα που είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι οι  δήμοι αποτελούν τις πλέον επιρρεπείς σε διαφθορά δομές δημόσιας διοίκησης.

Δημοφιλή!!  Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον κατά 50% τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς

Διακοπή παροχής ρεύματος στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σάντας του Δήμου Κιλκίς λόγω οφειλών

Εν ώρα λειτουργίας λοιπόν της σχολικής μονάδας, στις 11:30, η ΔΕΗ διέκοψε τη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω σημαντικού χρέους. Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες με τη δημοτική αρχή να ενημερώνει για άμεση αποκατάσταση.

Καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς φυσικά φτάνουν καταγγελίες συναδέλφων για διάφορες περιοχές με ανάλογα περιστατικά. Στην περιοχή της Ηλείας πχ σχολικές επιτροπές μέχρι και σήμερα δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ στις σχολικές μονάδες, ενώ άλλες έχουν δώσει ελάχιστα ποσά που δεν επαρκούν ούτε για την πληρωμή των λογαριασμών.

Υπάρχουν και σχολικές επιτροπές δήμων στην Αττική με αντίστοιχα περιστατικά, ενώ υπάρχει και καταγγελία διευθυντή ότι δεν έχει internet στο μονοθέσιο σχολείο του με τον δήμο να μην ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις του. Όλα καλά…

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω