ekdilosi gia tin epangelmatiki e

Ο Πρωθυπουργός & ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσαν τις αλλαγές που ετοιμάζουν για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Πρωθυπουργός & ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσαν τις αλλαγές που ετοιμάζουν για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση 

Στην εκδήλωση για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Περάματος μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις δηλώσεις του πριν από την εκδήλωση, Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: 

Σύντομα θα έχουμε ψηφίσει ένα νέο νομοσχέδιο που θα καταδείξει στην πράξη την έμφαση που δίνουμε στην τεχνική εκπαίδευση με την ουσιαστική αναβάθμιση των επαγγελματικών λυκείων, των δημόσιων ΙΕΚ που μετονομάζονται και ενισχύονται με θεματικούς άξονες, με νέους οδηγούς κατάρτισης, κυρίως με άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.

O υπουργός Παιδείας δήλωσε:

“Η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση οικοδομεί και εδραιώνει το όραμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Ζητούμενο είναι να δημιουργηθούν περίπου 60 πανεπιστημιακές δομές στη χώρα μας θεματικά στοχευμένα μέσα από τη συνύπαρξη των Επαγγελματικών Λυκείων, των σημερινών ΙΕΚ που μετονομάζονται σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές και Εργαστήρια, ώστε να μπορέσουμε πραγματικά και μέσα από 130 νέους οδηγούς κατάρτισης και μέσα από την επένδυση σε νέο εξοπλισμό μέσω του Ταμείου Εξυγίανσης, να κάνουμε μια πολύ ουσιαστική μεταρρύθμιση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη χώρα μας”.

Δημοφιλή!!  Πιερρακάκης - Παιδεία / Ψηφιακή Επανάσταση & Διπλασιασμός των επαγγελματιών με δεξιότητες στην πληροφορική

ΥΠΑΙΘ / Nομικο πλαίσιο σχετικά με τις σχολικές υποδομές & αρμοδιότητες των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα

ΥΠ.ΕΣ: Eγκύκλιος για τον προγραμματισμό προσλήψεων στο δημόσιο 2024 – 2027

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω