i yfypourgos paideias domna mich

Ασυναρτησίες στη Βουλή – Μιλούσαν για κλιμάκια και βαθμούς δόκιμων, ενώ φυσικά αυτά ΔΕΝ επηρεάζονται καθόλου από την πράξη μονιμοποίησης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανώτατα στελέχη του ΥΠΑΙΘΑ εμφανίζονται πάλι σαν να μην έχουν καμιά γνώση για τα θέματα της εκπαίδευσης, καθησυχάζοντας τους δόκιμους εκπαιδευτικούς για το ότι δε θα χάσουν κλιμάκιο ή βαθμό επειδή θα μονιμοποιηθούν αναδρομικά…Λες και χάνεις κλιμάκιο ή βαθμό αν είσαι δόκιμος…Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν επηρεάζεται ούτε ο βαθμός ούτε το μισθολογικό κλιμάκιο σε κάποιον επειδή είναι δόκιμος. Γνωστό σε όλους, εκτός από την ηγεσία του υπουργείου παιδείας από ότι φάνηκε.

Κάποιοι λοιπόν αφήνονται να εκτίθενται ακόμα και στα μάτια αυτών που γνωρίζουν τα βασικά..

Συγκεκριμένα η υφυπουργός ανέφερε ότι σε  ότι αφορά τους νεοδιόριστους , η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός του σχολικού έτους(για νεοδιόριστους 2020), ενώ η μονιμοποίησή τους θα έχει αναδρομική ισχύ, με κατοχύρωση των μισθολογικών και υπηρεσιακών ωριμάνσεων και των αντίστοιχων συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων. Ξανατονίζουμε λοιπόν για να μην τρομοκρατούνται οι συνάδελφοι: Ότι καμία σχέση δεν έχει η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης με τίποτα από όλα αυτά. Ο δόκιμος εκπαιδευτικός είναι τακτικός δημόσιος υπάλληλος με ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με κάποιον που έχει λάβει διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης. Ανεβαίνει κανονικά βαθμό, κλιμάκια, μπορεί να γίνει στέλεχος εκπαίδευσης, να βγει στη σύνταξη, ακόμα και να αξιολογήσει(που λέει ο λόγος) άλλους εκπαιδευτικούς που μάλιστα έχουν πράξη μονιμοποίησης. Επομένως η δόκιμη περίοδος των νεοδιόριστων είναι μια προφανής γελοιότητα που απλώς χρησιμοποιείται ως “μπαμπούλας” για να τρομοκρατούνται οι νέοι εκπαιδευτικοί και να σπεύδουν να αξιολογηθούν.

Δημοφιλή!!  Συμπληρωματικές μεταθέσεις | Προδιαγραφόμενη αδικία με μακροχρόνιες συνέπειες από την ίδρυση των νέων οργανικών στην Πρωτοβάθμια

Έλαβες mail για αξιολόγηση – ΌΛΑ όσα θέλεις να γνωρίζεις για να το τι πρέπει να κάνεις
Τέλος για πολλοστή φορά θα γράψουμε ότι μόνος σοβαρός δρόμος για την οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι να σταματήσει το παιχνίδι με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και να προχωρήσει σε άμεση αυτοδίκαιη μονιμοποίηση όλων των δόκιμων, ώστε να μπει ένα τέλος επιτέλους σε όλη αυτή τη ντροπιαστική κατάσταση.

f888d2d7 3a53 4ac9 8f62 7a736ba09b6c

Κατεβάστε τη νέα Εφαρμογή του e-wall στο Google Play – Η πρώτη εκπαιδευτική εφαρμογή για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω