κερ

Κεραμέως: Αναλυτικά όσα είπε για τις αυξήσεις στους μισθούς και τις νέες προσλήψεις στο Δημόσιο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κεραμέως: Αναλυτικά όσα είπε για τις αυξήσεις στους μισθούς και τις νέες προσλήψεις στο Δημόσιο

” Έπειτα από 14 χρόνια υπογραφής της αύξησης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Για τα επιδόματα ευθύνης, υπάρχει αύξηση 30%. Για εμάς, ο ρόλος όσων βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης είναι πάρα πολύ σημαντικός. Αποτελούν κινητήρια δύναμη και μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στη συνολική αναβάθμιση του δημόσιου τομέα”, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Καλημέρα”, με τον Γιώργο Αυτιά. Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Ακόμη, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι “θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα ενίσχυσης της οικογένειας και γι’ αυτό υπάρχει αύξηση στα επιδόματα τέκνων”. Νέα Έκθεση ΟΗΕ / Στερεότυπα “ριζωμένα” στην κοινωνία για τη βία κατά των γυναικών!!

Όσον αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο, η υπουργός είπε ότι “το 2024 θα γίνουν 16.500 προσλήψεις στο Δημόσιο”, σημειώνοντας ότι δίνεται έμφαση στους τομείς που σχετίζονται με την υγεία, την κλιματική κρίση, την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών, καθώς και την υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης. “Μόνο στον τομέα της υγείας θα γίνουν 6.500 προσλήψεις”, είπε.

Δημοφιλή!!  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ: Καύσωνας Μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου

” Με το εργαλείο της τεχνητής νοημοσύνης, θα είμαστε σε θέση να προβλέψουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ποιες θα είναι οι ανάγκες του δημόσιου τομέα, ώστε να μπορούμε να κάνουμε πιο στοχευμένες προσλήψεις”, πρόσθεσε.

Πηγή: skai

Οσον αφορά την εκπαίδευση και τους μόνιμους διορισμούς στο ΥΠΑΙΘΑ, προφανώς είναι νωρίς να λεχθεί οτιδήποτε μέχρι τουλάχιστον να βγούν οι συνταξιοδοτήσεις που θα κυμαίνονται γύρω στους 5.000 +-. Μετα απο αυτό το σημείο θα ξεκινήσει η συζήτηση για το διορισμό μόνιμου προσωπικού στην ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης ελπίζοντας μετα απο 6 χρόνια να έχουμε και κάποιες συστάσεις οργανικών θέσεων που μέχρι σήμερα είχαν παγώσει. Να τονίσω εδω βέβαια δεν είναι κάτι που το βλέπουμε εφικτό αυτή τη στιγμή με τα δεδομένα και τον τρόπο που κινείται το ΥΠΑΙΘΑ και η διοίκηση του, διαρροές και “λαγούς” για το θέμα της σύστασης το βλέπουμε συχνά για κάποια κλικς, αλλα δε βοηθάνε στην αφύπνιση του κλάδου (οπως και πολλά άρθρα είτε κλικμπειτ ειτε προώθησης προσωπικών συμφερόντων είτε διαρροές της διοίκησης σε μέσα φιλικα προσκείμενα που μας βάζουν στη διαδικασία να απαντάμε και να θέτουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

Παρακαλούνται οι “εκπαιδευτικές” σελίδες και μη που μας διαβάζουν να ακολουθούν τη διαδικασία αναφοράς πηγής κατι που δε φαίνεται να το συμμερίζονται τα τελευταία 3 χρονια..

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω