smart data

Facebook / Meta: Συνδρομή ή στοχευμένες διαφημίσεις | Τα δεδομένα ή τα λεφτά σας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Facebook / Meta: Συνδρομή ή στοχευμένες διαφημίσεις |”Τα δεδομένα ή τα λεφτά σας” 

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (ΓΚΠΔ), οι εταιρείες πρέπει να ζητούν τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών για τη χρήση των δεδομένων τους για σκοπούς μάρκετινγκ. Σε βάρος της Meta, της μητρικής εταιρείας του Facebook και του Instagram, έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο ύψους 225 εκατομμυρίων ευρώ από την ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (DPC) για παραβίαση του ΓΚΠΔ.

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Online gaming / Όσα πρέπει να γνωρίζω! Το παιχνίδι θα πρέπει να είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού και να τίθεται χρονικό όριο ασχολίας.

Περσόνες AI Meta / chatgpt / Bard: Εργαστήρια Δεξιοτήτων και Α.Ι. | Πως να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη – Δυνατότητες που προτείνονται για εκπαιδευτικούς 

 

Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα υπολογισμού μορίων και προυπηρεσίας αναπληρωτών/τριών: Νέα έκδοση!

Πλέον η Meta προσφέρει στους χρήστες της στην Ευρώπη δύο επιλογές: είτε να συνεχίσουν να βλέπουν στοχευμένες διαφημίσεις, είτε να πληρώσουν για μια συνδρομητική υπηρεσία χωρίς διαφημίσεις. Το κόστος της συνδρομής είναι 9,99 ευρώ το μήνα για έναν μόνο λογαριασμό και 12,99 ευρώ το μήνα για πολλαπλούς λογαριασμούς.

Όπως υποστηρίζει η Meta, η συνδρομητική υπηρεσία είναι μια δίκαιη λύση για τους χρήστες που θέλουν να αποφεύγουν τις στοχευμένες διαφημίσεις, αλλά δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις πλατφόρμες Facebook και Instagram.

Εντούτοις, πολλοί χρήστες βρίσκουν το κόστος της συνδρομής απαγορευτικό.

Οι ενδεχόμενες επιπτώσεις αυτών των αλλαγών στο Facebook και το Instagram:

  • Μείωση των εσόδων της Meta από τις διαφημίσεις.
  • Εντονότερος ανταγωνισμός από άλλες εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης χωρίς στοχευμένες διαφημίσεις.
  • Μεταβολές στη συμπεριφορά των χρηστών, οι οποίοι ενδέχεται να είναι πιο επιφυλακτικοί στην παροχή προσωπικών δεδομένων στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
Δημοφιλή!!  Στο Gov.gr Wallet η Ασφαλιστική Ικανότητα των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω