82e1b36a 60f3 447a b83a 3424f2fab73d

Τεράστιο το κύμα νεοδιόριστων που κάθε μέρα υπογράφουν Απεργία/Αποχή από τον επιθεωρητισμό – Αυτοκαταστροφική η υποταγή στην ατομική αξιολόγηση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Λίγες μέρες μετά τη γνωστή εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ που έδωσε το σήμα στους νεο-επιθεωρητές εκπαίδευσης να “περιτριγυρίζουν” για άλλη μια φορά τους νεοδιόριστους της περιοχής τους, η απάντηση των εκπαιδευτικών είναι και φέτος εκκωφαντική. Κάθε μέρα εκατοντάδες νεοδιόριστοι υπογράφουν Απεργία/Αποχή με το ποσοστό συμμετοχής να πλησιάζει το απόλυτο, ήδη σε αρκετες περιοχές της Αττικής. Βέβαια όπως δήλωσε πρόσφατα σε ανακοίνωση της επιτροπή αγώνα νεοδιόριστων μεγάλου συλλόγου εκπαιδευτικών “η συμμετοχή στην απεργία/αποχή για τον νεοδιόριστο είναι σανίδα σωτηρίας και πρέπει να είναι αυτονόητη επιλογή από το 100% σε όλες τις περιοχές….”.

Έλαβες mail για αξιολόγηση – ΌΛΑ όσα θέλεις να γνωρίζεις για να το τι πρέπει να κάνεις

Σε όλες τις περιοχές λοιπόν, όπου υπάρχουν ισχυρά εκπαιδευτικά σωματεία, δίκτυα ενημέρωσης, μέλη συλλόγων εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ που δίνουν το αγώνα κάθε μέρα για ένα σχολείο χωρίς φόβο και ανασφάλεια, εκεί υπάρχει και τεράστια ανταπόκριση των νεοδιόριστων που συμμετέχουν καθολικά στην Απεργία/Αποχη. Αντίστοιχη εικόνα δεν υπάρχει μόνο στις περιοχές που οι εκπαιδευτικοί έχουν αφεθεί στην τύχη τους, σχεδόν χωρίς σωματεία ή με διακοσμητικούς συλλόγους και συνδικαλιστές.

Όμως η γενική εικόνα δεν είναι απλά ελπιδοφόρα, είναι εντυπωσιακή. Φέτος θα κλείσουν την πόρτα στον επιθεωρητή τους πολύ περισσότεροι εκπαιδευτικοί από ότι πέρσι. Κάθε μέρα που περνάει η ατομική αξιολόγηση ως ένα μέσο για τη διατήρηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων που επιχειρεί να παγιώσει η διοίκηση της εκπαίδευσης, μοιάζει να αποδομείται στη συνείδηση των εκπαιδευτικών. Ίσως για αυτό υπάρχουν εκπαιδευτικοί που “αξιολογήθηκαν” την περασμένη χρονιά, έλαβαν mail ώστε να ξαναξιολογηθουν και φέτος υπέγραψαν απεργία/αποχή.

Το μέλλον θα δείξει φυσικά και τα επίσημα ποσοστά συμμετοχής που θα ανακοινώσουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών. Για την ώρα κρατάμε την ατάκα γραμματέα του υπουργείου προς τους συγκεντρωμένους “συμβούλους”- αξιολογητές στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Παιδείας προ ολίγων ημερών, όπου τους είπε: “Μα καλά ακόμα δεν μπορέσατε να αξιολογήσετε τους νεοδιόριστους; ”

Δημοφιλή!!  Απόφαση της 93ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ για την Αντιμετώπιση της Αξιολόγησης των Ν. 4692/2020 και 4823/2021

Διαβάστε την ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών “Κ.Σωτηρίου” : 

Σε  31  σχολικές μονάδες  78  στους 85 νεοδιόριστες/ους δηλώνουν ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ ! Πρώτη καταγραφή συμμετοχής νεοδιόριστων στην Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση  στο σύλλογο ΠΕ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

ΑΠ  272 – 8/11/2023                                                          Προς : τα μέλη,  ΔΟΕ, Συμβούλους Εκπαίδευσης 5ο ΠΕΚΕΣ, Δ/νση Αν. Αττικής

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι γνωρίζουμε πως δίνουμε μια ιστορική μάχη.

Και τη δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Με ψυχή, προσωπικές υπερβάσεις, με όλα τα συναισθήματα που εμπεριέχει αυτό, μα με εμπιστοσύνη πως και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε μαζί γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας!

Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση υπογράφει καθημερινά μεγάλη πλειοψηφία των νεοδιόριστων αλλά και  της συντριπτικής πλειοψηφίας των συλλόγων διδασκόντων υπερασπίζοντας τις αποφάσεις του σωματείου και της ΔΟΕ στέλνοντας για άλλη μια φορά μήνυμα αντίστασης και απονομιμοποίησης της διαδικασίας!

Νεοδιόριστοι/ες ( 2020-21-22-23)  υπηρετούν σε 50 από τα 75 σχολεία του συλλόγου μας. Παραθέτουμε τα  στοιχεία που έχουμε μέχρι ώρας  στη διάθεσή μας !

100% συμμετοχή νεοδιόριστων στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ  από την ατομική αξιολόγηση έχουμε σε 22 σχολεία μας- 61  Απεργοί  σε σύνολο 61 συναδέλφων/ισσών

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ειδικό ΔΣ Λαυρίου,   2ο  & 3ο & 4ο Δ.Σ. Κερατέας, 2ο ΔΣ Αναβύσσου, 2ο Δ.Σ & 3ο ΔΣ. Καλυβίων,  2ο ΔΣ Μαρκοπούλου, 1ο & 2ο & 3ο ΔΣ Πόρτο Ράφτη,  1ο & 4ο Δ.Σ Κορωπίου, ΔΣ Αγ. Μαρίνας Κορωπίου, ΔΣ Σαρωνίδας

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για Ανοίκειες και Αλαζονικές Συμπεριφορές Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

3ο  Ν/Γ Λαυρίου, 2ο Ν/Γ Κερατέας, Ν/Γ Παλαιάς Φώκαιας, 1ο  Ν/Γ Αναβύσσου, 2ο & 6ο & 7ο ΝΓ Κορωπίου, 5ο Ν/Γ Παιανίας.

Σε 8  σχ. μονάδες 17 απεργοί σε σύνολο 25 νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

 1ο, 2ο , 3 ΔΣ Λαυρίου , 1ο Δ.Σ. Κερατέας , 1ο Δ.Σ. Αναβύσσου, Δ.Σ. Π. Φώκαια, Δ.Σ.  Σαρωνίδας &  4ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου

Σε σύνολο  85  έχουν υπογράψει ΑΑ οι 78 συνάδελφοι/ισσες!

Σε πολλά από τα υπόλοιπα σχολεία υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή των νεοδιόριστων αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή!

Καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους που δεν έχουν υπογράψει Απεργία Αποχή να συσπειρωθούν στις πλειοψηφικές αποφάσεις και από κοινού να στείλουμε το μήνυμα πως  δεν χαρίζουμε την επιστημονική και ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας! Δεν χαρίζουμε τις σπουδές μας, τα χρόνια που «οργώσαμε»  όλη την Ελλάδα διδάσκοντας στις πιο δύσκολες συνθήκες, όσα χτίσαμε και χτίζουμε! Δεν χαρίζουμε κανέναν και καμία μας!

Χαιρετίζουμε τους/τις εκατοντάδες συναδέλφους/ισσες μας στα σχολεία του Συλλόγου μας και τους χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα που ακλόνητοι/ες κόντρα στις ανυπόστατες απειλές και τους χυδαίους εκβιασμούς του Υπουργείου συνεχίζουν να στέκονται όρθιοι/ες υπερασπιζόμενοι τις ψηφισμένες αποφάσεις του κλάδου μας για συνέχιση της μάχης μας, δεκαετίες τώρα, ενάντια σε κάθε μορφής αξιολόγηση-διάλυση του δημόσιου σχολείου!

Συνεχίζουμε επαναλαμβάνοντας πως η απεργία είναι ένα κατοχυρωμένο δικαίωμά μας και μας καλύπτει απόλυτα!

Η αξιολόγηση δεν πρόκειται να προχωρήσει πουθενά ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Δεν θα το επιτρέψουμε οι εκπαιδευτικοί.

Για το δημόσιο σχολείο, τα παιδιά, τη δουλειά και τις ζωές μας!%CE%A3%CE%A6%CE%A1%CE%91%CE%93%CE%99%CE%94%CE%91 %CE%A3%CE%A5%CE%9B%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%A5 %CE%92%CE%99%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%A4%CE%A4%CE%91 %CE%9A%CE%A9%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω