cry2

Πρέπει άμεσα να υπάρξει ένα κεντρικά θεσπισμένο σύστημα θωράκισης των εκπαιδευτικών από παράλογες καταγγελίες, πράξεις εκφοβισμού, αλλά και κινήσεις δημόσιας διαπόμπευσης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πρέπει άμεσα να υπάρξει ένα κεντρικά θεσπισμένο σύστημα θωράκισης των εκπαιδευτικών από παράλογες καταγγελίες, πράξεις εκφοβισμού, αλλά και κινήσεις δημόσιας διαπόμπευσης.

ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Με αφορμή συμβάντα που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κρίνεται απαραίτητο να εντείνουμε τον αγώνα μας ώστε να υπάρξει ένα κεντρικά θεσπισμένο σύστημα θωράκισης των εκπαιδευτικών από παράλογες καταγγελίες, πράξεις εκφοβισμού αλλά και κινήσεις δημόσιας διαπόμπευσης.

Σε πρόσφατες περιπτώσεις συναδέλφων μας, βρεθήκαμε άμεσα δίπλα τους. Έχουμε τονίσει ότι ο σύλλογος τους στηρίζει τόσο ηθικά όσο και με παροχή νομικής προστασίας, αν αυτό χρειαστεί.

Μεταφορά και κατάργηση αρμοδιοτήτων Σχολικών Επιτροπών / Προκαθορισμένη προκαταβολή στους διευθυντές των σχολείων

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η επίλυση προβλημάτων και διαφωνιών με διάλογο και σύνεση πρέπει να είναι προτεραιότητα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διασύρονται συνάδελφοι, σχολεία, αλλά και το σύνολο των εκπαιδευτικών λειτουργών.

Κάθε τέτοια προσπάθεια πρέπει να μας βρίσκει απέναντι της!

Γιάννης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου εκλεγμένος με τη Δημοκρατική Συνεργασία

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου:

Δημοφιλή!!  Ενημερωτικό για την 25η Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας (5 Ιουλίου 2024)

Μετά το πρόσφατο περιστατικό με τις τέσσερις συναδέλφους μας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και την καταγγελία τους από μαθητή, επειδή συμμετείχαν σε μια νόμιμη προκηρυγμένη απεργία, έρχονται να προστεθούν κι άλλα ζητήματα τα οποία ταλαιπωρούν τις σχολικές κοινότητες εδώ και αρκετό καιρό.

Παρατηρούμε συχνά, γονείς να στοχοποιούν μαθητές, εκπαιδευτικούς, διευθυντές, ακόμη κι ολόκληρες σχολικές κοινότητες κρίνοντας τους πάντες, μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( facebook, messenger, viber), ακόμη και κάνοντας μηνύσεις και καταγγελίες (περίοδο πανδημίας), δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα δυσπιστίας προς τους εκπαιδευτικούς μας και γενικά την Δημόσια Παιδεία.

Αντί να γίνεται προσπάθεια εύρεσης λύσης για το καλό των παιδιών από κοινού με τους γονείς και τη σχολική μονάδα, προσφεύγουμε στον ¨λιθοβολισμό¨ ( καταγγελίες, μηνύσεις, στοχοποίηση κτλ).

Η πολλαπλή κρίση δημιουργεί φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού που επιχειρούν να αθωώσουν τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Η επίθεση στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς δεν είναι επίθεση στην κυβερνητική πολιτική αλλά στους ανθρώπους που βάζουν πλάτη για τη μόρφωση των μαθητών-παιδιών μας. Δυστυχώς ως εκπαιδευτικοί, νιώθουμε απροστάτευτοι κι εκτεθειμένοι μπροστά σε όλη αυτή την λαίλαπα.

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Τα ζητήματα αυτά έχουν αναδειχθεί και από την Ομοσπονδία μας τα προηγούμενα χρόνια και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει μεριμνήσει για να προστατεύσει τους εκπαιδευτικούς.

Δημοφιλή!!  Περισσότεροι Νηπιαγωγοί, Καλύτερη Εκπαίδευση: Τα Οφέλη της Ενίσχυσης των Προσλήψεων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, καταγγέλλει με τον πιο εμφατικό τρόπο τις παραπάνω τακτικές και στηρίζει κάθε εκπαιδευτικό που αντιμετωπίζει παρόμοιες συμπεριφορές.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να θωρακίσει θεσμικά τους εκπαιδευτικούς και να αναλάβει τις ευθύνες του για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Παπαδόπουλος

📌Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου,

Κύλιση προς τα επάνω