o ypourgos paideias kyriakos pie

Αναπληρωτές, ιδιωτικά Πανεπιστήμια &  ψηφιακό φροντιστήριο | Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στην εκπομπή «Επίλογος»!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αναπληρωτές, ιδιωτικά Πανεπιστήμια &  ψηφιακό φροντιστήριο | Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στην εκπομπή «Επίλογος»!!

Τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη φιλοξενεί ο Απόστολος Μαγγηριάδης στην εκπομπή «Επίλογος»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλάει για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακόμη, εξειδικεύει την ιδέα του ψηφιακού φροντιστηρίου και εξηγεί το πλαίσιο “εξαφανισης κενων” για τους αναπληρωτές.

«Ιδιότυπο κρατικό μονοπώλιο στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση» χαρακτήρισε τα ελληνικά, δημόσια, πανεπιστήμια ο υπουργός Παιδείας.

Για το ζήτημα της ψηφιακής ενισχυτικής διδασκαλίας, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο με δύο μαθήματα, τα Μαθηματικά και τη Γλώσσα, και ότι στόχος είναι στις 24 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, το υπουργείο να παρέχει δωρεάν ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία για όλη τη χώρα.

Παράλληλα, για το θέμα των αναπληρωτών, είπε ότι “το σύστημα αυτό έχει ήδη αναπτυχθεί, είναι ήδη σε εξέλιξη. Πιστεύουμε ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα είναι έτοιμο και αυτό θα μας βοηθήσει να δούμε την πλήρη εικόνα των αναγκών των εκπαιδευτικών”.

Δημοφιλή!!  Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ: Κάθε χρόνο θα έχουμε μόνιμους διορισμούς χωρίς γραπτό ΑΣΕΠ (ακόμη)! Δόθηκε έμφαση σε Δβθμια - ΕΑΕ και ΕΕΠ ΕΒΠ φέτος.

Πιερακάκης για αποτύπωση κενών & προσλήψεις αναπληρωτών / Επεξεργάζονται νέο πρόγραμμα “κόφτη κενών” στο ΥΠΑΙΘΑ!

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην εκπομπή «Επίλογος» | 26/10/2023 | ΕΡΤ

 

Σχετικά με τους αναπληρωτές, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι “το σύστημα αυτό είναι ήδη υπό ανάπτυξη, είναι ήδη σε εξέλιξη. Πιστεύουμε ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα είναι έτοιμο και αυτό θα μας βοηθήσει να δούμε την πλήρη εικόνα των αναγκών των εκπαιδευτικών”. “Είναι δεδομένο”, παραδέχθηκε ο κ. Πιερρακάκης για το ίδιο θέμα, “ότι πρέπει να πάμε σε μόνιμες προσλήψεις, σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Το κατά πόσο αυτά τα κενά, όπως αποτυπώνονται, θα σας έλεγα σήμερα στο χάρτη ή στην υπάρχουσα διαδικασία, μεταφράζονται σε προσλήψεις εκπαιδευτικών, είναι κάτι που μας απασχολεί. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης του τρόπου με τον οποίο γίνεται αυτό, ώστε να αντικατοπτρίζει πραγματικά τις ανάγκες.

Δημοφιλή!!  Δυνατότητα κατάταξης αποφοίτων των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Ανάπτυξης σε Τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με κύριο αντικείμενο τις τουριστικές σπουδές

Εκτιμούμε ότι μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους θα είναι έτοιμο και αυτό θα μας βοηθήσει να δούμε την πλήρη χαρτογράφηση των εκπαιδευτικών αναγκών”.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω