ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Αυξήσεις μισθών σε στελέχη εκπαίδευσης & για την οικογενειακή παροχή από 1/1/2024!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εγκύκλιος / Αυξήσεις μισθών σε στελέχη εκπαίδευσης από 1/1/2024 – «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις»

Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή διατάξεων του Μέρους Γ΄ του ν. 5045/2023 (Α΄ 136) «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Από 1/1/2024 αυξάνονται και τα επιδόματα που λαμβάνουν τα στελέχη εκπαίδευσης. Τα ποσά του πίνακα υπόκεινται και στις προβλεπόμενες κρατήσεις περίπου 40%

Αυξήσεις σε στελέχη εκπαίδευσης από 1/1/2024. Εάν, τοποθετούσαμε έναν πίνακα δίπλα στους μισθούς των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, θα βλέπαμε το μεγάλο χάσμα που υπάρχει μεταξύ των εκπαιδευτικών της τάξης και των στελεχών της εκπαίδευσης. Παρατηρήστε τις αυξήσεις μεταξύ των προϊσταμένων των μικρών σχολικών μονάδων (ολιγοθέσιων ) – νηπιαγωγείων, οι οποίοι δεν έχουν μείωση των ωρών εργασίας για τις ανάγκες του διοικητικού έργου, και των υπόλοιπων στελεχών!!

Η οικογενειακή παροχή για τους υπαλλήλους του Δημοσίου θα αυξηθεί από 1η Ιανουαρίου 2024, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση. Το νέο ύψος της παροχής είναι το εξής:

  • Για υπάλληλο με ένα τέκνο: 70 ευρώ
  • Για υπάλληλο με δύο τέκνα: 120 ευρώ
  • Για υπάλληλο με τρία τέκνα: 170 ευρώ
  • Για υπάλληλο με τέσσερα τέκνα: 220 ευρώ
  • Για κάθε επιπλέον τέκνο: 70 ευρώ

Άδεια πατρότητας 14 ημερών – 5 αλλαγές στις άδειες!

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Αναπροσαρμογή βασικών μισθών 1. Στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής προσδιορίζεται το ποσό της προσαύξησης των βασικών μισθών του προσωπικού του δημοσίου τομέα. Ειδικότερα, οι βασικοί μισθοί των μισθολογικών κλιμακίων, όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί την 31.12.2023, βάσει των άρθρων 9 και 14 του Κεφαλαίου Β΄ του ν. 4354/2015 (Α΄ 176) προσαυξάνονται από 01.01.2024 με ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο γινόμενο του εισαγωγικού μισθού της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.), πολλαπλασιαζόμενο με συντελεστή 0,0897, στρογγυλοποιούμενο στην πλησιέστερη μονάδα ευρώ.

Δημοφιλή!!  ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΔΕ

Η προσαύξηση είναι σταθερή, ανέρχεται στο ύψος των εβδομήντα (70) ευρώ και προστίθεται στους βασικούς μισθούς, χωρίς να επηρεάζεται ο τρόπος με τον οποίο αυτοί διαμορφώνονται βάσει των αναφερομένων διατάξεων, δηλαδή χωρίς συνυπολογισμού της προσαύξησης των εβδομήντα (70) ευρώ κατά τη διενέργεια του όποιου προβλεπόμενου στις αναφερόμενες διατάξεις πολλαπλασιασμού για τη διαμόρφωση του κάθε βασικού μισθού. Διευκρινίζεται ότι η προσαύξηση των εβδομήντα (70) ευρώ καταβάλλεται, με τον ίδιο τρόπο και στους βασικούς μισθούς των υπαγομένων στις ρυθμίσεις των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 9 του ν.4354/2015, χωρίς να επηρεάζεται ο τρόπος με τον οποίο αυτοί διαμορφώνονται, ήτοι μετά τη διενέργεια του αναφερόμενου στις παρ. 4 και 5 πολλαπλασιασμού. Οι νέοι βασικοί μισθοί για το σύνολο του μισθοδοτούμενου προσωπικού, που εμπίπτει στις ρυθμίσεις των άρθρων 9 και 14 του ν.4354/2015, από 01.01.2024, αποτυπώνονται στους πίνακες του παραρτήματος I (πίνακες 1-4), το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης εγκυκλίου. Στο ίδιο παράρτημα περιλαμβάνονται αναμορφωμένοι πίνακες αναφορικά με την αποζημίωση για εργασία τόσο καθ’ υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου των υπαλλήλων όσο και για εργασία προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου (πίνακες 5-6).

Δημοφιλή!!  2025: Αύξηση Κατώτατου Μισθού στα 867 Ευρώ και Νέες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις

Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων και νεοδιόριστων!

1 1

Προϊστάμενοι μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. 215 ευρώ

 

2 1

 

Δείτε την εγκύκλιο – μισθολόγιο

 

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω