warning g1b08eec6b 1920

Σοβαρά κτηριακά προβλήματα που απειλούν την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και στην ιδιωτική εκπαίδευση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σοβαρά κτηριακά προβλήματα που απειλούν την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και στην ιδιωτική εκπαίδευση

Τα κτηριακά προβλήματα στην ιδιωτική εκπαίδευση Οπως και στη δημόσια, είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα. Τα προβλήματα αυτά ποικίλλουν και μπορεί να αφορούν την ασφάλεια των κτιρίων, την άνεση των μαθητών και εκπαιδευτικών, ή την προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία.

Τα κτίρια μπορεί να είναι παλιά και φθαρμένα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν ρωγμές, επικίνδυνα κάγκελα και άλλα προβλήματα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τα κτίρια μπορεί να μην διαθέτουν επαρκείς υποδομές, όπως κλιματισμό ή εξαερισμό, που να εξασφαλίζουν άνετες συνθήκες για την εκπαίδευση.

Τα κτίρια μπορεί να μην είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία, με αποτέλεσμα να αποκλείουν από την εκπαίδευση μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Εκλογές 2023: Social Media και προεκλογική εκστρατεία / Πώς επηρεάζουν τους Έλληνες ψηφοφόρους!

Την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη ζητά η Μερόπη Τζούφη για τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα που απειλούν την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε σχετική επιστολή της ΟΙΕΛΕ ως κοινοβουλευτική αναφορά, τονίζοντας πως σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητοι κτηριακοί έλεγχοι – ειδικά για τα Κέντρα Μελέτης. Παρόμοια σημειώνει πως η μεταφορά των μαθητών γίνεται από μη πιστοποιημένους οδηγούς και οχήματα, ενώ σημαντικά προβλήματα υπάρχουν και στα summer camps όπου οι εκπαιδευτικοί εργάζονται παρά τη θέλησή της και υπό το φόβο της μη πληρωμής τους κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Δημοφιλή!!  Παραστατίδης: "Με πολιτικάντικες ταχυδακτυλουργίες τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν λύνονται"

Υπογραμμίζεται ακόμα πως ζητήματα εντοπίζονται και στα κτήρια των «μικρών» φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, που εξαιρούνται από τους ελέγχους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών τους.

Αναλυτικά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

– προς τον υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Πολλαπλά κτηριακά προβλήματα στα ιδιωτικά σχολεία»

Η βουλευτής Μερόπη Τζούφη καταθέτει ως αναφορά την επιστολή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία αναδεικνύει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η επιστολή δημοσιεύτηκε με αφορμή την υπόθεση του στεγάστρου «Καλατράβα» στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως υπάρχουν εκατοντάδες αντίστοιχες περιπτώσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πιο ειδικά γίνεται αναφορά στα Κέντρα Μελέτης, τα οποία λειτουργούν σε κτήρια που δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι, ενώ η μεταφορά των μαθητών γίνεται από μη πιστοποιημένους οδηγούς και οχήματα. Η ΟΙΕΛΕ επισημαίνει επιπρόσθετα τα προβλήματα στα summer camps, στα οποία εργάζονται εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης, παρά τη θέλησή τους και υπό την απειλή της μη πληρωμής τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τέλος, παρόμοια προβλήματα εντοπίζονται στα κτήρια των «μικρών» φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, που εξαιρούνται από τους ελέγχους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών τους. Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από τον υπουργό Παιδείας να επιληφθεί άμεσα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι χιλιάδες περιπτώσεις «Καλατράβα» στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Δημοφιλή!!  Ο Κόσμος Εφαρμόζει την Τετραήμερη Εργασία, ενώ η Ελλάδα Προωθεί την Εξαήμερη, Γράφουν οι New York Times

Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και την ενημέρωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Αθήνα, 06 Οκτωβρίου 2023

Η καταθέτουσα βουλευτής

Τζούφη Μερόπη

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω