ΦΑΚΟΣ

ΕΔΕ από το ΥΠΑΙΘΑ / Σε σοβαρή κατάσταση ο 13χρονος μαθητής που έπεσε από ύψος πέντε μέτρων στη Λαμία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΔΕ από το ΥΠΑΙΘΑ / Σε σοβαρή κατάσταση ο 13χρονος μαθητής που έπεσε από ύψος πέντε μέτρων στη Λαμία

Ένας 13χρονος μαθητής νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, μετά από πτώση από ύψος πέντε μέτρων στο σχολείο του στη Λαμία, το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου όταν προσπάθησε να ακουμπήσει με την πλάτη του σε ένα κάγκελο, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό. Το παιδί έπεσε από ύψος περίπου πέντε μέτρων και τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια και στη σπονδυλική στήλη.

Οι καθηγητές έσπευσαν να βοηθήσουν το παιδί και αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον μαθητή και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και υποβλήθηκε σε χειρουργείο. Η κατάσταση του είναι σταθερή, αλλά η πορεία της υγείας του είναι ακόμα αβέβαιη.

Δημοφιλή!!  Το Υπουργείο Παιδείας Γυρίζει την Πλάτη στους Εκπαιδευτικούς Γονείς ΑΜΕΑ: Χωρίς Δικαίωμα Μετάθεσης Παρά τις Ανάγκες τους

Το Υπουργείο Παιδείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Μάλιστα, επειδή, όπως έγινε ακόμη γνωστό, το περιστατικό εξελίχθηκε μπροστά στους συμμαθητές του παιδιού, θα βρίσκονται ψυχολόγοι όλη την εβδομάδα στο σχολείο για να τους στηρίξουν.

Ευχόμαστε να μην δούμε τις ευθύνες στις πλάτες των εκπαιδευτικών και αυτοί που είναι υπεύθυνοι, όπως είναι οι περιφέρειες, οι δήμοι, το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση που αφήνουν τα παιδιά μας να φοιτούν σε ετοιμόρροπες χωρίς έλεγχο σχολικές μονάδες να τη βγαλουν “λαδι” άλλη μια φορα, γιατί με βάση την εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας Κεραμέως, κάποιοι εκπαιδευτικοί (λες και είμαστε Πολιτικοί μηχανικοί) είναι υπεύθυνοι για την αξιολόγηση της ασφάλειας των σχολικών μονάδων.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω