exams scaled

Δασκάλα έσωσε μαθητή που πνιγόταν από φαγητό με τη λαβή Χάιμλιχ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σωτήρια αποδείχθηκε η παρέμβαση μιας δασκάλας την περασμένη Πέμπτη στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών, όταν ένα παιδί του ολοήμερου σχολείου άρχισε να πνίγεται από μπουκιά φαγητού που έφραξε την αναπνευστική του οδό. Σύμφωνα με το aveserres, το περιστατικό έγινε την ώρα της σίτισης των 66 μαθητών και παρουσία τεσσάρων δασκάλων.

Εκείνη την ώρα μαθητής της δευτέρας δημοτικού, καθώς έτρωγε άρχισε να πνίγεται. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση μιας δασκάλας Αντωνίας Βαγενά η οποία εφάρμοσε στον μαθητή τη λαβή Χάιμλιχ, το παιδί σώθηκε.

Ευτυχώς λοιπόν η δασκάλα έδειξε άψογα αντανακλαστικά, ψυχραιμία και ταχύτητα, χαρακτηριστικά τα οποία έσωσαν κυριολεκτικά μία ζωή. Ευτυχώς ήξερε τι πρέπει να κάνει και γνώριζε λαβή που έπρεπε να εφαρμοστεί.

Μεταφορά και κατάργηση αρμοδιοτήτων Σχολικών Επιτροπών / Προκαθορισμένη προκαταβολή στους διευθυντές των σχολείων

Δημοφιλή!!  Σχέδιο νόμου Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη: Κριτική για Άνιση Μοριοδότηση, Αόριστα Κριτήρια και Περιορισμούς στην Ψηφιακή Εκπαίδευση / ΠΕ.ΣΥ.Ε

Η χρησιμότητα της εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες
Οι γνώσεις πρώτων βοηθειών μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν μια σειρά από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως πνιγμός, καρδιακή ανακοπή και εγκαύματα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ανθρώπους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να λάβουν τις σωστές αποφάσεις σε μια κρίσιμη στιγμή.
Αυτό μπορεί να σώσει μια ζωή

 

peiramatiko serron

Πηγή: voria.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω