ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Έκτακτη χρηματοδότηση για 7.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών εξασφάλισε το υπουργείο Παιδείας / Με αφορμή τις καταγγελίες και τις επιστολές

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Έκτακτη χρηματοδότηση για 7.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών εξασφάλισε το υπουργείο Παιδείας / Με αφορμή τις καταγγελίες και τις επιστολές από εκπαιδευτικούς – γονείς και φορείς

Την έκτακτη χρηματοδότηση για 7.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών φέρεται να εξασφάλισε το υπουργείο Παιδείας, όπως αποκάλυψε το newpost.gr . Έπειτα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Πιερρακάκη, με αφορμή τις καταγγελίες και τις επιστολές που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, ανακαλύφθηκε έκτακτο κονδύλι 7.ooo πιστώσεων αναπληρωτών. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν θα δοθεί στη β φάση, ή αν αφορά μόνο την ειδική αγωγή ή γενικά όλα τα έργα.

Αναμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο τελικός αριθμός της Β’ φάσης μετά και τη διαφαινόμενη προσθήκη των νέων πιστώσεων, γιατί μέχρι πρότινος οι φήμες συνέκλιναν σε ένα νούμερο κοντά στο 4000 με 5000.

Κενά για τη Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/Βθμιας / Ιωαννίνων, Σερρών, Αν Αττικής, Κιλκίς, Ηράκλειο, Λασίθι, Λακωνία, Α’ Αθήνας κ.α.

Πιερακάκης για αποτύπωση κενών & προσλήψεις αναπληρωτών / Επεξεργάζονται νέο πρόγραμμα “κόφτη κενών” στο ΥΠΑΙΘΑ!

Συνεχίζουν οι ερωτήσεις στη βουλή / Τραγικά τα προβλήματα των ελλείψεων σε προσωπικό στα ειδικά σχολεία, στην παράλληλη στήριξη και στα τμήματα ένταξης

Όπως καταγγέλλουν οι φορείς των ΑΜΕΑ, των γονέων και κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών, το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς βρίσκει την ειδική αγωγή να αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα στελέχωσης, κτιριακών υποδομών και φοίτησης. Για ακόμα μία χρονιά είναι τεράστιες οι ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικές εκπαιδευτικές δομές, ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης, ΚΕΔΑΣΥ, παράλληλη στήριξη, με αποτέλεσμα ευάλωτοι μαθητές να οδηγούνται στο περιθώριο. Μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση έχει δημιουργήσει και φέτος στους γονείς η άρνηση να καλυφτούν όλα τα αιτήματα παράλληλης στήριξης και σχολικών νοσηλευτών. Προσλήφθηκες αναπληρώτρια/ής; Περιμένεις πρόσληψη; Μάθε τα δικαιώματά σου!

Δημοφιλή!!  ΦΕΚ / Οργανικών θέσεων - χρονοδιάγραμμα διορισμών και προσλήψεων για το σχολικό έτος 2024-2025.

Επικαιροποιημένος Οδηγός για τον νέο Αναπληρωτή εκπαιδευτικό 2023!!

Eρωτήσεις και απαντήσεις για την μετατροπή σύμβασης ΑΜΩ (ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ) σε ΑΠΩ (ΠΛΗΡΟΥΣ)

Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης – Καθήκοντα εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, οι προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη κάλυψαν μόλις το 1/3 των περσινών αιτήσεων ενώ προστίθενται και οι φετινές. Οι προσλήψεις σε σχολικούς νοσηλευτές είναι λίγες σε σχέση με τα παιδιά που έχουν σοβαρές ιατρικές παθήσεις, πολύ περισσότερο που η ειδικότητα αυτή είναι αναγκαία σε όλες τις σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα οι γονείς να ωθούνται να πληρώσουν για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους, ή να παραμένουν έξω από το σχολείο κάνοντας μετρήσεις σακχάρου του παιδιού τους. Όμως, τα κενά που δίνει το Υπουργείο και οι διευθύνσεις δεν αποτυπώνουν τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Αυτό συμβαίνει με το σύνολο του προσωπικού αλλά ιδιαίτερα με τις θέσεις και τις προσλήψεις των ειδικών επιστημόνων που δεν επαρκούν για να καλύψουν με ουσιαστικό και επιστημονικό τρόπο τις ανάγκες των παιδιών. Επιπλέον, τα όποια κενά σε προσωπικό καλύπτονται σε μεγάλο ποσοστό από αναπληρωτές υπονομεύοντας το εκπαιδευτικό έργο, αφού δεν είναι μόνιμο το προσωπικό ώστε να υπάρχει συνέχεια στο ειδικό παιδαγωγικό έργο.

Κενά β φάσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών Β/θμιας Πειραιά – Πιερίας – Ηρακλείου – Ρεθύμνου – Χανίων – Γ’ Αθηνών

Ταυτόχρονα δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό σε σχέση με την σχολική στέγη, με αποτέλεσμα τα ειδικά σχολεία να μην επαρκούν για την φοίτηση, στην πλειοψηφία τους είναι ακατάλληλα, επικίνδυνα για την ασφάλεια και την ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών. Ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα που σχετίζεται και με την διαρρύθμισή τους, κτίρια πολυώροφα, με στενούς διαδρόμους, που είναι αδύνατο σε μια έκτακτη κατάσταση να μπορούν να μετακινηθούν γρήγορα, παιδιά με αμαξίδια (στο πρώτο ΕΛΕΠΑΠ Παγκρατίου) ή στο EEEEK πολλαπλά αναπήρων του Αιγάλεω. Ακόμα και νεόδμητα κτίρια καθίστανται επικίνδυνα λόγω του υπερπληθυσμού των μαθητών που φθάνουν τον διπλάσιο ή και τριπλάσιο του κανονικού αλλά και των ελλείψεων του προσωπικού που σε συνδυασμό με την ύπαρξη και πολυώροφων κτηρίων η κατάσταση γίνεται εκρηκτική.

Δημοφιλή!!  Βροχή Οργανικών Θέσεων - Πληροφορίες από το e-wall

Τέλος, στο ιδιωτικοποιημένο σύστημα μεταφοράς ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών δεν έχει πάει ακόμα σχολείο. Τέτοιες περιπτώσεις είναι το σύνολο των μαθητών στα ειδικά δημοτικά Ραφήνας, Βούλας, οι μισοί μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ραφήνας, 15 βαριά ανάπηρα παιδιά των πολλαπλά αναπήρων του Αιγάλεω. Την ίδια στιγμή, 26 ειδικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα που καλύπτουν ένα μέρος της μεταφοράς με δικά τους μέσα, περιμένουν τον στρατό όπως και τα ασθενοφόρα για να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών γιατί αυτή γίνεται με συμβασιούχους οδηγούς που καθυστερούν να έρθουν κάθε χρόνο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να καλυφτούν όλες οι ανάγκες σε προσωπικό, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, ΚΕΔΑΣΥ, προκειμένου όλη η επιστημονική παρέμβαση να ολοκληρώνεται εντός του σχολείου.

Η Βουλευτής ΚΚΕ

Δάγκα Βιβή

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω