377945142 687374209593990 8146943782018424804 n

Κινητοποίηση αύριο 14/9 στο Υπουργείο Παιδείας – ΟΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών οργανώνουν μαζική συγκέντρωση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σε μαζική κινητοποίηση καλούν πολλά σωματεία της Α/βαθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η ΟΛΜΕ για αύριο Πέμπτη 14/9 στο Υπουργείο Παιδείας. Μετά από ένα κύκλο κινητοποιήσεων σε διευθύνσεις εκπαίδευσης στην Αττική όπου εκατοντάδες εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, για τη διάλυση της παράλληλης στήριξης, για τις ελλείψεις σε κάθε ειδικότητα, τα κτιριακά ζητήματα και κάθε άλλο αγκάθι που εμποδίζει την επαναλειτουργία των σχολείων, το νέο ραντεβού των σωματείων δίνεται στο ΥΠΑΙΘΑ. Είναι προφανώς ότι δεν αρκούν πλέον τα λόγια και οι διαδικτυακές διαμαρτυρίες, μόνος τρόπος για να διεκδικηθούν νέες προσλήψεις και κάλυψη όλων των αναγκών είναι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Δείτε ενδεικτικά τις ανακοινώσεις ΟΛΜΕ και συλλόγων:

Ανακοίνωση ΟΛΜΕ:

Κινητοποίηση ΟΛΜΕ 14/9 στο ΥΠΑΙΘΑ στις 13.30 – Διευκολυντική στάση

 Η σχολική χρονιά ξεκινάει με πλήθος προβλημάτων και ελλείψεων (κενά, κτιριακά προβλήματα, μονιμοποίηση νεοδιόριστων κ.α.), ενώ οι πλημμύρες στη Θεσσαλία έρχονται να προσθέσουν και νέα προβλήματα με ανυπολόγιστες συνέπειες. Για όλα αυτά το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 1.30μμ, απαιτώντας από τον υπουργό να δεχτεί το ΔΣ και να δώσει λύσεις.

Τονίζουμε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει, από την προηγούμενη βδομάδα,  ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για να συζητηθούν όλα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων αλλά και για να εξευρεθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που πρόεκυψαν σε σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες στον Έβρο και τη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες. Το αίτημά συνάντησης δεν απαντήθηκε ποτέ από τον υπουργό…

Δημοφιλή!!  Καταιγίδα υποβαθμίσεων σχολείων και στα Δωδεκάνησα - Πετσοκόβουν σχολεία και τμήματα πανελλαδικά

Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς της Αττικής να παραστούν στην κινητοποίηση. Καλούμε τις ΕΛΜΕ της υπόλοιπης χώρας να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις ΔΔΕ της περιοχής τους. Είναι θλιβερό και πρωτοφανές, υπουργός Παιδείας να αρνείται συνάντηση με την ΟΛΜΕ στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ειδικά όταν τα προβλήματα στις πληγείσες περιοχές είναι ανυπολόγιστα! Για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, προκηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12-2 μ.μ.

Ανακοίνωση συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ

Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς με αποφασιστικότητα σχεδιάζουμε νέο δρόμο….

ΟΛΟΙ/ΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023,  στις 2.00 μ.μ. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Καμία περικοπή στις Παράλληλες Στηρίξεις. Κάλυψη άμεσα ΟΛΩΝ των αναγκών των μαθητών με διάγνωση.  Ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή που χρίζει παράλληλης.

– Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του τακτικού προϋπολογισμού.

– Κανένα κλείσιμο – συγχώνευση σχολικής μονάδας. 20 μαθητές στο τμήμα στα δημοτικά, 15 ανά τμήμα Α΄ και Β΄ Δημοτικού και στα Νηπιαγωγεία.

Δημοφιλή!!  Χαρτογράφηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αριθμητικά δεδομένα για το έτος 2023-2024

– Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση των ΑμΕΑ, σε σχολικές μονάδες του ΥΠΑΙΘ.

– Δημιουργία Τμημάτων Ένταξης σε κάθε σχολική μονάδα και βαθμίδα εκπαίδευσης. Δημιουργία δεύτερου Τμήματος  Ένταξης ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών κάθε σχολείου.

– Κατοχύρωση παιδαγωγικής εκπαιδευτικής κατεύθυνσης των ΚΕΔΑΣΥ άμεση στελέχωση τους, μικρότερες περιοχές ευθύνης ανά δήμο, λιγότερες διοικητικές αρμοδιότητες, κινητές μονάδες που θα επισκέπτονται  τα σχολεία  και θα στηρίζουν εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τα ΚΕΔΑΣΥ να υλοποιούν την υποστήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες μέσα στα σχολεία.

– Στελέχωση των σχολείων με ΕΒΠ, σχολικούς νοσηλευτές σύμφωνα με τις ανάγκες.

– Να πραγματοποιηθούν, τουλάχιστον στη β΄ φάση, όλων των αναπληρωτών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω