harvard diets

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σχολείων στο πρόγραμμα ” ΔΙΑΤΡΟΦΗ ” για τη σίτιση και την προώθηση της υγιεινής διατροφής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σχολείων στο πρόγραμμα ” ΔΙΑΤΡΟΦΗ ” για τη σίτιση και την προώθηση της υγιεινής διατροφής

Το Ινστιτούτο Prolepsis πρόκειται να συνεχίσει για 13η σχολική χρονιά το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία που βρίσκονται σε κοινωνικο-οικονομικά ευπαθείς περιοχές της χώρας και υλοποιείται από το 2012 με την ευγενική υποστήριξη δωρητών. Από την έναρξή του έως και σήμερα, έχουν συμμετάσχει 887 σχολεία και έχουν επωφεληθεί περισσότεροι από 122.936 μαθητές.

Όπως και τα προηγούμενα σχολικά έτη, έτσι και αυτή τη φορά θα επιλεγεί, με βάση τη διαθέσιμη χρηματοδότηση, περιορισμένος αριθμός σχολείων που θα συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Στα σχολεία αυτά, θα προσφέρεται δωρεάν υγιεινό δεκατιανό γεύμα στο σύνολο των μαθητών τους. Το διαιτολόγιο του Προγράμματος σχεδιάζεται με βάση τις αρχές της υγιεινής διατροφής από ομάδα ιατρών και διαιτολόγων. Στόχος είναι η κάλυψη μεγάλου μέρους των ημερήσιων διατροφικών αναγκών των μαθητών σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το στάδιο της ανάπτυξής τους. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής.

Δημοφιλή!!  Καταιγίδα υποβαθμίσεων σχολείων και στα Δωδεκάνησα - Πετσοκόβουν σχολεία και τμήματα πανελλαδικά

Για την επιτυχή και ομαλή διεξαγωγή του Προγράμματος, σε κάθε σχολείο θα χρειαστεί να οριστεί ένα άτομο υπεύθυνο για την παρακολούθηση και την εφαρμογή του καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στο Πρόγραμμα δεν επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση στο σχολείο ή τις οικογένειες των μαθητών.

Εάν επιθυμεί να συμμετάσχει το σχολείο σας στη διαδικασία επιλογής, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε, το συντομότερο δυνατό, την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 2023-2024 || ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο 210-6255700.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευχόμαστε καλή νέα σχολική χρονιά, υγεία και πρόοδο για όλους τους μαθητές.

Δημοφιλή!!  ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΔΕ

Η Ομάδα του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω