pexels andrea piacquadio 3760809 scaled

Η μαγική εικόνα των συνεντεύξεων της Υφυπουργού Παιδείας – Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, ενώ τα κενά πνίγουν την εκπαίδευση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Για άλλη μια φορά η Υφυπουργός Παιδείας προσπαθεί να δείξει ότι όλα βαίνουν καλώς στην εκπαίδευση, ότι είμαστε έτοιμοι, ενώ έχει αναδειχτεί με στοιχεία από όλη την Ελλάδα, ότι φέτος τα κενά της ειδικής και της γενικής εκπαίδευσης είναι τεράστια. Ξεκινάμε με χιλιάδες παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που δεν θα έχουν την κατάλληλη υποστήριξη με ποσοστά κάλυψης 30% ή 40% στην παράλληλη στήριξη. Ξεκινάμε με κλειστά ολοήμερα, με τους γονείς να ρωτούν πότε θα λειτουργήσουν, με σχολεία που όπως όπως προσπαθούν να καλύψουν το πρόγραμμά τουςμέχρι της 13.15 και ορισμένα δε θα το καταφέρουν. Ξεκινάμε χωρίς εκατοντάδες τμήματα ένταξης, χωρίς όλο το ΕΕΠ και το ΕΒΠ στα ειδικά σχολεία, με τμήματα 26 και 27 μαθητών που δικαιούνται και περιμένουν να διχοτομηθούν αλλά δεν υπάρχει προσωπικό, με πολλές ελλείψεις σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες και στην Α/Βαθμια και στη Β/Βαθμια.

Παρόλα αυτά η υφυπουργός συνεχίζει ένα μπαράζ “ωραιοποιητικών” συνεντεύξεων στις οποίες χαμογελαστή προσπαθεί να δημιουργήσει μια μαγική εικόνα για τις συνθήκες με τις οποίες ανοίγουν μεθαύριο τα σχολεία. Μιλάει για τα βιβλία που είναι στη θέση τους(αυτό έλλειπε, και οι τοίχοι στη θέση τους είναι), ίσως θέλει να δείξει την πρόοδο του επιτελείου του ΥΠΑΙΘΑ, σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το υπουργείο με τα βιβλία, όταν πολλοί από τους σημερινούς επιτελείς στελέχωναν το επιτελείο της τότε υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου πριν 15 περίπου χρόνια… αλλά επειδή σήμερα είμαστε στο 2023, είναι αστείο κάθε φορά να αναφέρεται ότι τα βιβλία είναι στη θέση τους,  Ακόμη η υφυπουργός δεν παραλείπει να υποεκτιμά τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και τα κενά στα σχολεία, να λέει ότι θα τις εκτιμήσουν και θα τις μετρήσουν (λες και η εξακρίβωσή τους είναι το πρόβλημα, δεν τις ξέρουν) και να πετά τη μπάλα στην εξέδρα με ζητήματα όπως τα σχολικά κτήρια, παρόλο που μας πέφτουν στο κεφάλι τα ταβάνια πολλές φορές (όπως πριν δύο μήνες στο δημοτικό στο Βαρνάβα) σε μια προσπάθεια να μακιγιαριστεί η άκρως προβληματική κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα 2 μέρες πριν τα σχολεία υποδεχθούν τους μαθητές.

Δημοφιλή!!  Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η 2ΓΔ/2024! Αιτήσεις 25/07 - 08/08/2024

Ας δούμε και ένα βίντεο..

Ακολουθεί η συνέντευξη της Δόμνας Μιχαηλίδου, Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤNEWS “Παιδεία”:

 

Δ. Μιχαηλίδου: «Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί στα σχολεία ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό»
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω