children 310223 1280

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΕ11: Κάλυψη κενών & Σύσταση οργανικών θέσεων / Αίτημα συνάντησης με το ΥΠΑΙΘΑ!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΕ11: Κάλυψη κενών Α φάσης & Σύσταση οργανικών θέσεων / Αίτημα συνάντησης με το ΥΠΑΙΘΑ!!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 (ΠΕΑΦΑ)

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια για την ανάληψη των Υπουργικών σας καθηκόντων και ευχόμαστε να υλοποιήσετε το ψηφιακό άλμα που χρειάζεται η Παιδεία στη χώρα μας! Ευχόμαστε υγεία και δύναμη, ώστε να φέρετε εις πέρας το δύσκολο έργο σας, δημιουργικότητα και εφευρετικότητα ώστε να κομίσετε «τη βελτίωση όλων των συντελεστών της Παιδείας», όπως ο ίδιος τονίσατε στην ομιλία σας κατά την παραλαβή του Υπουργείου. Επικαιροποιημένος Οδηγός για τον νέο Αναπληρωτή εκπαιδευτικό 2023!!

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να καταστήσουμε γνωστά μερικά από τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και ταυτόχρονα να αιτηθούμε μιας πρώτης συνάντησης, προκειμένου να συνομιλήσουμε για τα βασικότερα προβλήματα που αφορούν στον κλάδο μας: Προσλήφθηκες αναπληρώτρια/ής; Περιμένεις πρόσληψη; Μάθε τα δικαιώματά σου!

  • Κάλυψη των κενών ΠΕ11 που προκύπτουν από συνταξιοδοτήσεις-αποχωρήσεις, τουλάχιστον από το 2019 και μετά (μία αποχώρηση–ένας μόνιμος διορισμός).
  • Υιοθέτηση των πρόσφατων εισηγήσεων των Διευθύνσεων Π.Ε. για τη σύσταση 477 νέων οργανικών θέσεων ΠΕ11.
  • Σύσταση και λειτουργία των Πρότυπων Αθλητικών Σχολείων στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών χωρών
  • Ένταξη της Φυσικής Αγωγής στην Προσχολική Αγωγή – Νηπιαγωγεία σύμφωνα με τις εξαγγελίες της προκατόχου σας Υπουργού.
  • Εξορθολογισμός Ωρολογίου Προγράμματος ανά τύπο σχολείου.
  • Αύξηση των ωρών διδασκαλίας στις 2 τελευταίες τάξεις στην Π.Ε και στη Δ.Ε γενικότερα
  • Τοποθέτηση ΚΦΑ και στα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία.
Δημοφιλή!!  Εκπαιδευτικοί Μουσικής: Επιτακτική η ανάγκη κάλυψης των οργανικών θέσεων μουσικής στους επικείμενους διορισμούς

Αρχικό θέμα και διαχρονικό αίτημά μας, είναι η σύσταση νέων οργανικών θέσεων, βάσει των ωρών που προβλέπονται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα. Είναι αναγκαίο να διδάσκεται το μάθημα Φυσικής Αγωγής στα σχολεία όλων των βαθμίδων και μόνο από πτυχιούχους ΚΦΑ. Οποιαδήποτε παρέκκλιση εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών. ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΣΠΑ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Αξιώνουμε οι διορισμοί να γίνονται με βάση τις αποχωρήσεις ανά ειδικότητα, κι όχι επί του συνόλου των ειδικοτήτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, αθροιστικά, από το 2010 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2023, το σύνολο των αποχωρήσεων-διαγραφών και μετατάξεων στον κλάδο μας ανήλθε στο νούμερο των 2.811 συναδέλφων, ενώ αντίστοιχα των μόνιμων προσλήψεων, μόλις στον αριθμό των 562. Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 προσλήφθηκαν 1.712 αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής. Στην φετινή Α φάση προσλήψεων του τρέχοντος σχολικού έτους, ήδη ανακοινώθηκαν 906 προσλήψεις, ενώ φυσικά τα κενά είναι πολλαπλάσια. Τα αδιάσειστα προαναφερθέντα αριθμητικά στοιχεία, αποδεικνύουν την αναγκαιότητα επίλυσης των ζητημάτων αυτών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αλλά και για την αναγκαία παρουσία και περαιτέρω ενίσχυση της Ειδικής Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 ΕΑΕ στα σχολεία μας, για την εισαγωγή του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην προσχολική εκπαίδευση-Παιδικοί Σταθμοί, καθώς και επιμέρους θέματα που άπτονται στην ειδικότητά μας, (εγκαταστάσεις-αναλώσιμα-αθλητικό υλικό), επιθυμούμε το γόνιμο διάλογο μαζί σας, ώστε να παγιωθεί η αξιόπιστη συνεργασία μας για το καλό της Εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Δημοφιλή!!  Δείτε την πιθανή κατανομή ανά κλάδο και ειδικότητα στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Eρωτήσεις και απαντήσεις για την μετατροπή σύμβασης ΑΜΩ (ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ) σε ΑΠΩ (ΠΛΗΡΟΥΣ)

Προσμένουμε σε μια πρόσκληση για άμεση συνάντηση μαζί σας, ώστε να σας εκθέσουμε διεξοδικά τα προαναφερθέντα θέματα.

 

Με τιμή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω