kelli tungay 2LJ4rqK2qfU unsplash scaled

Άμεση κάλυψη των πραγματικών κενών ΖΗΤΑ ο σύλλογος Τεχνολογίας Τροφίμων – Διατροφής – Οινολογίας (ΠΕ88.04)!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Άμεση κάλυψη των πραγματικών κενών ΖΗΤΑ ο σύλλογος Τεχνολογίας Τροφίμων – Διατροφής – Οινολογίας (ΠΕ88.04)!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ – ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΕ88.04)

Άμεση κάλυψη των πραγματικών κενών 

Η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, να ανοίξουν τα σχολεία δίχως κενά, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η α΄ φάση αναπληρωτών προκάλεσε ερωτήματα, απογοήτευση και ανασφάλεια στην εκπαιδευτική κοινότητα. Τα σχολεία, λοιπόν, ανοίγουν με αισθητά μειωμένο αριθμό εκπαιδευτικών σε σχέση με τα προηγούμενα σχολικά έτη. Ο μικρός αριθμός πρόσληψης  της α΄ φάσης  έχει ως επακόλουθο, εκτός των άλλων, την αδυναμία κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών σε κάθε σχολική μονάδα. Αναγνώριση προϋπηρεσίας “εκτός σχολείου” για μισθολογικούς λόγους

Ο αριθμός των λειτουργικών κενών, τα οποία και ανακοινώθηκαν δεν ανταποκρίνονται στα κενά, τα οποία θα καλύψουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της α΄ φάσης. Είναι απογοητευτικό για δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς να αναμένουν – με βάση τις εξαγγελίες του Υπουργείου για αυξήσεις των λειτουργικών κενών – το μήνυμα της πρόσληψής τους κι όμως να μην το λαμβάνουν, λίγο πριν τον οικογενειακό και οικονομικό προϋπολογισμό τους. Οι εκπαιδευτικοί της ειδικότητας ΠΕ88.04 δεν αποτελούν φυσικά την εξαίρεση! Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 42 κενά στην Ειδική Αγωγή για την ειδικότητα των εκπαιδευτικών ΠΕ88.04 κι όμως μόλις(!)  13 συνάδελφοι έλαβαν το σχετικό sms στην α΄ φάση πρόσληψης. Το σχολικό έτος 2022-23, αντίστοιχα,  οι προσλήψεις ήταν 37. Επομένως, όχι απλώς δεν αυξήθηκαν τα λειτουργικά κενά, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, αλλά αντίθετα μειώθηκαν αισθητά, συγκριτικά με τα περσινά δεδομένα,  με αποτέλεσμα η ανεργία και η ανασφάλεια των εκπαιδευτικών να αυξάνεται. Η καθυστέρηση, επίσης,  των προσλήψεων θα προκαλέσει επιπρόσθετα προβλήματα  μετακίνησης και στέγασης στους εκπαιδευτικούς.

Δημοφιλή!!  Επιτακτική Ανάγκη Κάλυψης Αναγκών και Δημιουργίας Νέων Οργανικών Θέσεων - Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής ΠΕ86

Επικαιροποιημένος Οδηγός για τον νέο Αναπληρωτή εκπαιδευτικό 2023!!

Ως ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΕ88.04)  αιτούμαστε:

  1. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία, ώστε να καλυφθούν ταυτόχρονα και οι ανάγκες των μαθητών μας, συναθροίζοντας στα κενά που ανακοινώθηκαν και όσα προκύψαντα νέα θα δημιουργηθούν κατά τη β΄φάση. 
  2. Δωρεάν μετακίνηση των εκπαιδευτικών σε κάθε φάση πρόσληψης και μέριμνα για τη διαμονή των εκπαιδευτικών είτε με επίδομα στέγασης, είτε με δωρεάν καταλύματα.

Προσλήφθηκες αναπληρώτρια/ής; Περιμένεις πρόσληψη; Μάθε τα δικαιώματά σου!

Με εκτίμηση

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ(ΠΕ88.04)

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω