crowd sourcing gbfda82e00 1280

Διεύθυνση Εκπαίδευσης διοργανώνει Ημερίδα διευθυντών, εν μέσω Αυγούστου, με θεματολογία και για τις πειθαρχικές διαδικασίες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ροδόπης “οι τρεις Ιεράρχες” αναφέρεται σε ημερίδα που απευθύνεται σε διευθυντές σχολείων, διεξάγεται πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εν μέσω διακοπών και επιπροσθέτως εν μέσω πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά για τη θεματολογία και την υποχρεοτικότητα της εκδήλωσης στην ανακοίνωση του τοπικού συλλόγου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ  “ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Κομοτηνή 27/8/2023

Με έγγραφο πρόσκλησή της η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης καλεί σε ημερίδα την Τετάρτη 30/8 εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων και νηπιαγωγείων που βρίσκονται σε θέση ευθύνης (διευθυντές/ντρίες – προϊσταμένους/ες). Επιμένει δε σε αυτή παρά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μας λόγω των πυρκαγιών που ακόμα εξελίσσονται.

Είναι σαφές πως η συμμετοχή δεν είναι σε καμιά περίπτωση υποχρεωτική αφού πραγματοποιείται ημερομηνία που οι σχολικές μονάδες δεν λειτουργούν.

Δημοφιλή!!  Κατατέθηκε η τροπολογία με τις νέες οργανικές - 1555 ΕΕΠ/ΕΒΠ & 1.723 οργανικές Θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Το περιεχόμενο της ημερίδας προωθεί ευθέως αντιλήψεις εμπορευματοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης και λειτουργίας του σχολείου με κριτήρια αγοράς. Είναι σαφής η πρόθεση της διεύθυνσης εκπαίδευσης (και σε συμφωνία βεβαίως με τις επιλογές του κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας) εν όψει της νέας χρονιάς να προετοιμάσει στελέχη που θα μεταφέρουν στο σχολείο τους πρακτικές και τεχνικές επιχειρηματικού management που καμιά θέση δεν έχουν στο δημόσιο σχολείο το οποίο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι επιχείρηση. Επιπλέον είναι ενδεικτικό των προθέσεων πως ένας εκ των αξόνων της ημερίδας αφορά την πειθαρχική διαδικασία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι. Απέναντι σε κάθε προσπάθεια μετάλλαξης του δημόσιου σχολείου συνεχίζουμε τον αγώνα με όπλο τη συλλογικότητα και τις αποφάσεις του Συλλόγου μας και της ΔΟΕ.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω