ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Βουλγαρία / Αύξηση των μισθών εκπαιδευτικών 15% αναδρομικά – Ο κατώτατος μηνιαίος μισθός 873,5 ευρώ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τους μισθούς των εκπαιδευτικών κατά 15%, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2023. Η αύξηση θα κοστίσει περίπου 524 εκατομμύρια λέβα (262 εκατομμύρια ευρώ).

Ο υπουργός Παιδείας Galin Djokov δήλωσε ότι η αύξηση είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι εκπαιδευτικοί αμείβονται δίκαια και ότι το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ελκυστικό για τους νέους επαγγελματίες.

Οπως τονίζεται / Η αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης δέσμης μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της εκπαίδευσης στη Βουλγαρία. Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν την αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων, την εισαγωγή νέων προγραμμάτων σπουδών και την ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης των εκπαιδευτικών. Η αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών είναι πιθανό να έχει θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα της εκπαίδευσης στη Βουλγαρία. Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να επενδύσουν στον εαυτό τους και στην εργασία τους, γεγονός που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας και της μάθησης.

Δημοφιλή!!  Καθημερινότητα των εκπαιδευτικών η εργασιακή εξουθένωση

Ο Μύθος για τις αργίες στην ελληνική εκπαίδευση, Η επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών & οι μεγάλες δυσκολίες του επαγγέλματος

Επιπλέον, η αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών θα συμβάλει στην προσέλκυση και διατήρηση εκπαιδευτικών στα σχολεία. Αυτό είναι σημαντικό καθώς η Βουλγαρία αντιμετωπίζει έλλειψη εκπαιδευτικών, ιδίως σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Οπως τονίζεται / ” Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση εγγυάται την εθνική πολιτική προτεραιότητα της διατήρησης του επιπέδου των μισθών των εκπαιδευτικών στο 125% του μέσου μισθού της χώρας”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Επιστημών Galin Djokov. Επισήμανε ότι οι βέλτιστες λύσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα μπορούν να βρεθούν μόνο μέσω εποικοδομητικού διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους. Η μοριοδότηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Δυσπρόσιτα (κατηγορίες Ι, ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ) καταστήματα κράτησης κ.α

Ο κατώτατος βασικός μηνιαίος μισθός των εκπαιδευτικών καθορίζεται πλέον σε 1.709 λεβ (873,5 ευρώ). Το ίδιο θα ισχύει και για ειδικότητες όπως οι λογοθεραπευτές, οι παιδοψυχολόγοι και οι παιδαγωγικοί σύμβουλοι. Για την αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών θα διατεθούν 524 εκατομμύρια λέβα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δημοφιλή!!  Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον κατά 50% τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς

πηγή

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω