info

Πατρέας: Ενημέρωση για τις πιστώσεις αναπληρωτών!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σε σημερινο δημοσίευμα του ο Πατρεας/ pde / Ακολουθεί η ανακοίνωση

Κατ’ αρχάς να πω ότι η πολύ καλή (=κάτι περισσότερο από μία ακόμα) εκπαιδευτική ιστοσελίδα e-wall είναι από τις λίγες με αρκετό original περιεχόμενο. Μου φαίνεται, πάντως, λίγο περίεργο μια τόσο σημαντική είδηση να προέκυψε Κυριακή (ίσως να υπήρχε από προηγούμενες ημέρες και απλώς η ανάρτηση να έγινε χθες).

Ας δούμε λίγο πώς περίπου έκλεισε το 2022-2023 από πλευράς υπηρετούντων (δηλ. ανέλαβαν και δεν παραιτήθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους) Αναπληρωτών:

20Κ απο ΕΣΠΑ
20Κ από ΠΔΕ (Συγχρηματοδοτούμενο Σκέλος)
5Κ από Τακτικό Προϋπολογισμό.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μια μεγάλη μετατόπιση από το ΕΣΠΑ στο Συγχρηματοδοτούμενο Σκέλος του ΠΔΕ, μετά από τροποποίηση της σχετικής Σ.Α.Ε. (Συλλογική Απόφαση Έργου) 445/2

Αποτέλεσμα ήταν ότι πολλές προσλήψεις Αναπληρωτών, ενώ γίνονταν με τα λογότυπα ΕΣΠΑ 2021-2027 (με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης), δεν αναφερόταν στην απόφαση κάποιος Κωδικός ΟΠΣ ΕΣΠΑ, αλλά (τεχνικά) γίνονταν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Για το 2023-2024 ισχύει αυτό πού έχω αναρτήσει από το Φεβρουάριο, δηλ. πάλι για 45Κ Αναπληρωτές, εκ των οποίων περίπου 2Κ από Τακτικό Προϋπολογισμό και οι υπόλοιποι από ένα μίγμα ΕΣΠΑ και Συγχρηματοδοτούμενου Σκέλους ΠΔΕ. Η μικρή αύξηση που προβλέπουν τα μισθολόγια από 1/1/2024, δεν είναι ικανή (από μόνη της) να προκαλέσει τόσο μεγάλη μείωση στον αριθμό των Αναπληρωτών.
Επίσης, αν υπήρχε τάση μείωσης των 45Κ Αναπληρωτών, πιστεύω δεν θα βλέπαμε τόση “άπλα” στις αποσπάσεις σε Φορείς (ειδικά προς Α.Ε.Ι.).

Δημοφιλή!!  Εκκαθαρισμένοι πίνακες σε κατάσταση διορισμών για ΕΒΠ/ΕΕΠ - Τάσιου Ι

Από τις πληροφορίες που έχω (Σ.Σ. αλάνθαστες πληροφορίες για όλα τα θέματα δεν έχει κανένας), δεν επιβεβαιώνεται αυτή η ανάρτηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται επαγρύπνηση, καθώς πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα.

Η μοριοδότηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Δυσπρόσιτα (κατηγορίες Ι, ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ) καταστήματα κράτησης κ.α

Μισθολόγιο Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών!!

ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ (ΑΜΩ/ΑΠΩ) – ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΕΣΗΣ – ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ

Οδηγός Αναπληρωτή / Γενικές οδηγίες – Πριν την πρόσληψη – Μετά την πρόσληψη – Προς την απόλυση

Δυσπρόσιτα Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Google maps

 

update

Περίπου ίσες με αυτές του 2022-2023. Και το 2022-2023 οι πιστώσεις για Αναπληρωτές έφθασαν τελικά τις 45Κ. Όταν κάποιος προσλαμβάνεται σε κάποια Φάση και δεν αναλαμβάνει, η πίστωση παραμένει αχρησιμοποίητη για επόμενη Φάση. Αναλόγως συμβαίνει και με το υπόλοιπο της πίστωσης κάποιου που αναλαμβάνει και παραιτείται πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους. Με την αναβάθμιση από Μειωμένου σε Πλήρους είναι λίγο διαφορετικά (εξαρτάται αν αναβαθμίζεται στο ίδιο ή σε διαφορετικό πρόγραμμα). Μιας που είπαμε για Μειωμένου, από τους 45Κ, οι 2Κ ήταν ΑΜΩ.
Τα στοιχεία προσλήψεων που παρατίθενται ως απαντήσεις σε ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προκύπτουν από το άθροισμα των προσλήψεων σε κάθε Φάση πρόσληψης, αλλά ούτε όλοι αναλαμβάνουν ούτε όλοι παραμένουν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Δημοφιλή!!  Προοπτικές Μετατροπής Θέσεων Αναπληρωτών σε Μόνιμες θέσεις με Δημιουργία 3.255 Νέων Οργανικών Θέσεων και εώς 9.000+ Διορισμούς

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω