ΚΑΥΣΟΝ

Και με 40°C ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται – Καυτή κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση του νέου μισθολόγιου-φτωχολόγιου Δ.Υ. (εικόνες)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Κινητοποίηση σήμερα, εν μέσω καύσωνα, έξω από το υπουργείο οικονομικών, ενάντια στην ψήφιση του νέου μισθολογίου – φτωχολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Ευτυχώς κάποιοι από εμάς αντιπροσωπεύουν το εκπαιδευτικό κίνημα, πάντα και παντού, με ήλιο και βροχή. Ακόμα και όταν οι περισσότεροι από εμάς είναι σε τόπους δροσερούς, κάποιοι συνάδελφοί μας επιμένουν στο δρόμο των αγώνων και των διεκδικήσεων.
Σήμερα λοιπόν 26/7 πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι συγκέντρωση στο καυτό κέντρο της Αθήνας, έξω από υπουργείο οικονομικών. Σωματεία και εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ η οποία είχε προκηρύξει και στάση εργασίας για σήμερα από τις 11 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Ανάμεσά τους και σωματεία εκπαιδευτικών όπως ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής Κ. Σωτηρίου, του οποίου την ανάρτηση επισυνάπτουμε παρακάτω:
Νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων από 1/1/2024:
Kοροϊδία χωρίς όρια αποτελεί το νομοσχέδιο το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών. Η κυβέρνηση αφήνει απείραχτο όλο το μνημονιακό νομικό πλαίσιο και τις περικοπές για τους μισθούς, ενσωματώνοντας όλες τις περικοπές των 3 μνημονίων των προηγούμενων κυβερνήσεων!
Δηλαδή την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού, την κλοπή ενός ΜΚ για τα έτη 2016-17, τη μείωση του αφορολόγητου, την κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων, την επιβολή δυσβάσταχτων εισφορών και φόρων.
⁉️ Ενώ οι αυξήσεις για τα στελέχη διοίκησης που αναλαμβάνουν την επιβολή της αξιολόγησης είναι γενναιόδωρες (30%), η καθαρή αύξηση για τους υπαλλήλους είναι κάτω από 50 ευρώ για κάθε εργαζόμενο/η στο Δημόσιο και 15 ευρώ καθαρά για κάθε παιδί, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα. Οι «αυξήσεις» αυτές δεν ξεπερνούν το 4%, όταν μόνο το 2022 είχαμε μείωση του πραγματικού μισθού κατά 7,4% και δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τον πληθωρισμό των τελευταίων χρόνων. Την ίδια στιγμή χιλιάδες συμβασιούχοι και αναπληρωτές που δουλεύουν για λίγους μήνες το χρόνο θα δουν «αυξήσεις» πολύ μικρότερες. Όμως, με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα, οι μισθοί των εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια έχουν μειωθεί 40% από το 2010 έως το 2021.
Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό:
κσ2
κσ3
κσ9
κσ4
κσ6
κσ7
κσ8
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω