organisation tips

«Γραφειοκρατικός κυκεώνας» / MySchool, eParents και Business Intelligence πρόκειται να φέρει ο κ. Πιερρακάκης στο Υπουργείο Παιδείας!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

MySchool, eParents και Business Intelligence πρόκειται να φέρει ο κ. Πιερρακακης στο Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει ο συνάδελφος Δημήτρης στο εύστοχο σχόλιό του για τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα της γραφειοκρατίας που σκέφτεται να φέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα ο νέος υπουργός Παιδείας!!!

“Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για γονείς και κηδεμόνες (e-parents) που στόχο έχει “να δώσει στον πολίτη-κηδεμόνα ένα ζωντανό “παράθυρο” στα σχολικά δρώμενα.

Μεταξύ των άλλων υπηρεσιών που θα προσφέρει αυτή η πλατφόρμα θα είναι η παρακολούθηση της επίδοσης του μαθητή, των βαθμών, των απουσιών, η συμβουλευτική ψυχολογική υποστήριξη, η πληροφόρηση σε σχέση με την ύλη που καλύπτεται στην τάξη και τις εργασίες που ανατίθενται στον μαθητή”. Γονείς / Η υπερπροστασία και το “ναι” σε όλα δημιουργεί παιδιά – δυνάστες!

Έτσι, κάθε μέρα, πέρα από όλα τα άλλα, θα πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο για να μπαίνουμε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των γονέων και να δηλώνουμε, σε ένα είδος αναφοράς, τι διδάχθηκε στην τάξη και τι εργασίες ανατέθηκαν στους μαθητές !

Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς θα είναι στην ευχάριστη θέση σε καθημερινή βάση να ελέγχουν μαζί μας αν κάναμε το σωστό μάθημα και αναθέσαμε τις σωστές εργασίες.

Τουλάχιστον ο σερβιτόρος στη Ρόδο έπαιρνε τιπς.

Vouchers στην εκπαίδευση: “Ελεύθερη επιλογή σχολείου” / Η νεο-φιλελεύθερη παγίδα!!

  • Στην Αγγλία και την Αμερική, σύμφωνα με στατιστικές, το 1/3 των εκπαιδευτικών παραιτείται μετά από έξι χρόνια εργασίας λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας που δεν έχει να κάνει με τη διδασκαλία, αλλά με τη γραφειοκρατία.
  • Τα σχολεία επιβαρύνονται με συντριπτικό όγκο γραφειοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων, εντύπων και εγγράφων, τα οποία καταναλώνουν πολύτιμο χρόνο και πόρους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα για δραστηριότητες διδασκαλίας και μάθησης.
  • Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι δαιδαλώδεις και οι δίαυλοι επικοινωνίας είναι δυσκίνητοι, που εχει ως αποτέλεσμα κακή επικοινωνία, καθυστερήσεις στη ροή πληροφοριών και διακοπή της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ του προσωπικού του σχολείου, των γονέων και των μαθητών
  • Αντί να συζητάμε για μείωση της περιττής γραφειοκρατίας, την προώθηση σαφών διαύλων επικοινωνίας, την ενδυνάμωση της λήψης αποφάσεων σε επίπεδο σχολείου και την προώθηση μιας κουλτούρας αποτελεσματικότητας και καινοτομίας.
  • Τα τελευταία χρόνια οδηγηθήκαμε από την αναποτελεσματική κατανομή των πόρων που οδήγησε σε ανεπαρκή χρηματοδότηση, στελέχωση και πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό και τεχνολογία. Πράγμα που οδήγησε σε μειωμένη παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και δημιούργησε ανισότητες μεταξύ σχολείων και μαθητών.
Δημοφιλή!!  Τροπολογία Ίδρυσης και Κατάργησης Θέσεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού: Αναμένεται Ψήφιση και Έκδοση σε ΦΕΚ

Οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ιεράρχηση της βασικής αποστολής της εκπαίδευσης και στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την άνθιση της αποτελεσματικής διδασκαλίας και μάθησης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω