357347865 761875099274543 2657167831351853521 n

ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ !

Οπως αναφέρει η σελίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ σε δημοσίευμα της για τους μαθητές που πέτυχαν στις πανελλήνιες και την προσπάθεια του δήμου Πατρών!!

* Αρκετοί μάλιστα αρίστευσαν παρότι δεν είχαν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικά φροντιστήρια
Καμάρωνε σήμερα η δημοτική αρχή της Πάτρας με την επιτυχία που είχαν οι περισσότεροι μαθητές στο Λαικό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου. Έρευνες / Γιατί η εκπαίδευση δεν πρέπει να αποκλείει την “τιμωρία” / Γιατί οι γονείς δεν πρέπει να φοβούνται να “τιμωρήσουν” τα παιδιά τους!
Δεν είναι λίγο , παιδιά φτωχών οικογενειών που δεν είχαν να πάνε σε ιδιωτικά φροντιστήρια και βρήκαν αποκούμπι στα δωρεάν φροντιστήρια του δήμου , να μπαίνουν με άνεση στο Πανεπιστήμιο και μερικοί να αριστεύουν κιόλας !
Για την επιτυχία αυτή, η δημοτική αρχή, έκανε την παρακάτω ανακοίνωση :
΄΄Τα φετινά αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, για άλλη μια χρονιά, γεμίζουν υπερηφάνεια και χαρά την πλατιά οικογένεια του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών εισάγεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αρκετοί μάλιστα αρίστευσαν. Νέα Έκθεση ΟΗΕ / Στερεότυπα “ριζωμένα” στην κοινωνία για τη βία κατά των γυναικών!!
Οι μαθητές μας, όπως και όλοι οι μαθητές, είτε πέτυχαν στη σχολή της επιλογής τους είτε όχι, ξεπέρασαν πολλαπλά εμπόδια, όπως η ελάχιστη βάση εισαγωγής, αλλά και μια καθημερινότητα ολοένα και πιο σκληρή για τις λαϊκές οικογένειες, που με το εισόδημά τους κουτσουρεμένο προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα.
Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες, το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, έγινε αποκούμπι για δεκάδες μαθητές και τις οικογένειές τους.
Τους έδωσε την ευκαιρία και την δύναμη να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.
Σε αυτή την προσπάθεια, καθοριστική ήταν η συμβολή των δεκάδων εθελοντών καθηγητών, που με επαγγελματισμό και υποδειγματική ευαισθησία διαμόρφωσαν τις υψηλές επιδόσεις των μαθητών. Συμβουλές SaferInternet4Kids / Επικίνδυνες διαδικτυακές φιλίες!
Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με τη δημιουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου, στηρίζει μαθητές όλων των βαθμίδων, από το Δημοτικό ως και την 3η Λυκείου.
Με τη δέσμευση να συνεχίσουμε να βοηθάμε κάθε παιδί της πόλης μας, έχουμε ήδη ξεκινήσει τα θερινά μαθήματα για την Β’ και τη Γ’ Λυκείου.
Η συλλογική προσπάθεια των μαθητών, καθηγητών, όλων των εθελοντών, δείχνει με τον πιο πειστικό τρόπο ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση που μας περιβάλει και να φέρουμε στη ζωή μας την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον΄΄.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω