πασαδ

ΠΑΣΑΔ / ΚΑΜΙΑ συζήτηση με κόμματα που υιοθετούν ρατσιστική, εθνικιστική, ομοφοβική και φασιστική ρητορική

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΜΙΑ συζήτηση με κόμματα που υιοθετούν ρατσιστική, εθνικιστική, ομοφοβική και φασιστική ρητορική

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΠΑΣΑΔ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΡΆΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΟΎΝ ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ

Η παρούσα ανακοίνωση διαφέρει από τις υπόλοιπες που σας έχουμε συνηθίσει. Ωστόσο, θεωρούμε εξίσου σημαντικό να επικοινωνήσουμε τον προσανατολισμό των δράσεων που θα ακολουθήσουμε εφεξής, μετά τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών, εφόσον η -επίσημη- επανεμφάνιση της Ακροδεξιάς εντός της Βουλής μόνο θλίψη και αγανάκτηση μπορει να μας προκαλέσει.
Ως ΠΑΣΑΔ έχουμε δηλώσει από την ημέρα ίδρυσης του Συλλόγου ότι δεν ανήκουμε σε κανέναν κομματικό φορέα. Φυσικά, το γεγονός αυτό δε συνεπάγεται τη μη άσκηση πολιτικής και κριτικής. Εξάλλου, έχουμε αποδείξει τόσα χρόνια ότι βρισκόμαστε πάντοτε στην πρώτη γραμμή και εναντιωνόμαστε στις κυβερνητικές επιλογές που υποβαθμίζουν τον εκπαιδευτικό μας ρόλο, ανεπηρέαστοι από κάθε κυβερνώσα παράταξη.Κι αν οι συνδικαλιστές δεν είναι τελικά ένα μάτσο τεμπέληδες;
Όπως είναι φυσικό, πολλές φορές χρειαζόμαστε τη βοήθεια της εκάστοτε αντιπολίτευσης για την ανάδειξη των ζητημάτων που μας απασχολούν εντός του Κοινοβουλίου. Στέλνουμε επιστολές, πραγματοποιούμε θεσμικές συναντήσεις με κόμματα και φορείς, ανεξαρτήτως ιδεολογικών καταβολών. Άλλωστε, ακόμα και μεταξύ μας, έχουμε διαφωνίες και αντιρρήσεις που παραμερίζουμε με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον των εκπαιδευτικών.
Ωστόσο, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι δεν πρόκειται να μπούμε σε ΚΑΜΙΑ συζήτηση με κόμματα που υιοθετούν ρατσιστική, εθνικιστική, ομοφοβική και φασιστική ρητορική. Άλλωστε, ο πολυπολιτισμικός και ιδιαίτερος χαρακτήρας των σχολείων που εργαζόμαστε και της σημερινής κοινωνίας εν γένει, δε θα μας επέτρεπε να πράξουμε διαφορετικά.
Τα υψηλά ποσοστά της Ακροδεξιάς στη νέα γενιά οφείλουν να μας ταρακουνήσουν. Η ευθύνη και τα καθήκοντά μας δε θα πρέπει να περιορίζονται στη μεταλαμπάδευση γνώσεων, αλλά να στοχεύουν -κυρίως- στην καλλιέργεια των δημοκρατικών αξιών, της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης και της αποδοχής.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με σθένος για τα δικαιώματά μας. Ταυτόχρονα, όμως, θα αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, σε κάθε μάθημα, σε κάθε σχολείο, ώστε να τσακίσουμε κάθε μορφή φασισμού.
ΠΑΣΑΔ
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω