news g9b0f9eb89 1920

Τι ισχύει για τους Ετεροδημότες και τις αιτήσεις τους, ώστε να ψηφίσουν στις δεύτερες εκλογές στον τόπο κατοικίας τους

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επειδή χιλιάδες κόσμου δεν ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές, λόγω της απαρχαιωμένης διαδικασίας εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών που θυμίζουμε προέβλεπε να έχει κάνει κανείς αίτηση μέχρι τις 28/2. 11/4 έληξε η προθεσμία εγγραφής για απόδημους ψηφοφόρους, αλλά 28/2 για ετεροδημότες – Ένας προφανής αποκλεισμός .

Υπάρχει στα social media μια προτροπή για να γίνουν αιτήσεις άμεσα, μέσω του gov.gr, ώστε να ψηφίσουν όσοι επιθυμούν ως ετεροδημότες στις εκλογές της 25 Ιουνίου. Παραθέτουμε το τι ισχύει:

Το “Φανερό” και “Κρυφό” πρόγραμμα διακυβέρνησης 2023-2027 της ΝΔ στην παιδεία

  • Οι αιτήσεις για την εγγραφή και τη διαγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Οι εκλογικοί κατάλογοι ανανεώνονται με βάση τις αιτήσεις κάθε δίμηνο. Η τελευταία ανανέωση, σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών έγινε στις 11.04.2023 και περιλαμβάνει τις αιτήσεις μέχρι 28.2.2023! Δηλαδή δεν έγιναν δεκτές ούτε οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί τον Μάρτιο.
  • Όσοι εκλογείς υποβάλλουν αιτήσεις εγγραφής μετά από την τελευταία, πριν από τις εκλογές, αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων από το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν ψηφίζουν ως ετεροδημότες. Άρθρο 103 Αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων – Τροποποίηση παρ. 7 άρθρου 95 π.δ. 26/2012
  • Με βάση το νόμο μέχρι και ένα μήνα πριν από τις εκλογές μπορείς να κάνεις αίτηση για ετεροδημότης, τώρα το εάν εγκριθεί και προλάβεις την ανανέωση των εκλογικών καταλόγων είναι άλλη υπόθεση.
Δημοφιλή!!  Παραστατίδης: "Με πολιτικάντικες ταχυδακτυλουργίες τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν λύνονται"

Άρα παρόλο που κανένας δεν εγγυάται ότι θα προλάβουν να  εγκριθούν οι αιτήσεις και να γίνει η ανανέωση των εκλογικών καταλόγων, ώστε πράγματι να συμπεριληφθούν στις λίστες των ετεροδημοτών οι νέοι ετεροδημότες, μπορούν να καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι καλύτερα σήμερα κιόλας, μήπως και προλάβουν. Εξάλλου δεν έχουν να χάσουν τίποτα.

Εκλογές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τις διερευνητικές εντολές – Τι προβλέπει το Σύνταγμα / Πώς θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές

Εκλογές 2023: Social Media και προεκλογική εκστρατεία / Πώς επηρεάζουν τους Έλληνες ψηφοφόρους!

 

Αίτηση ετεροδημότη

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς στο Taxisnet.

Αναζητήστε στο gov.gr / ΑΙΤΗΣΗ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗ.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω