ΦΑΚΕΛΟΙ

Λειτουργικές Υπεραριθμίες / Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για μόνιμους & νεοδιόριστους!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Λειτουργικές Υπεραριθμίες / Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για μόνιμους – νεοδιόριστους!

Οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται

Στατιστικά Δεδομένα Διορισμών: Σε ποια σειρά του πίνακα ΑΣΕΠ μπορεί φτάσει η κάθε ειδικότητα Α/Βθμιας!

Κατά το τέλος της κάθε διδακτικής χρονιάς πραγματοποιούνται οι τοποθετήσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών σε οργανικές θέσεις. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί που διεκδικούν οργανική θέση, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που αιτούνται μετάθεση εντός ΠΥΣΠΕ και όσοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ήρθαν με μετάθεση εκτός ΠΥΣΠΕ και διεκδικούν οργανική θέση επίσης.

Μετά τις τοποθετήσεις αυτές ακολουθεί η ρύθμιση της λειτουργικής υπεραριθμίας της κάθε σχολικής μονάδας, το να υπάρχουν δηλαδή περισσότεροι εκπαιδευτικοί από τις διαθέσιμες ζητούμενες θέσεις.

Μόλις διαπιστωθεί λειτουργική υπεραριθμία σε μια σχολική μονάδα, υπεράριθμοι μπορούν να θεωρηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν εκεί. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί υποβάλλουν θετική ή αρνητική δήλωση υπεραριθμίας βάσει των: α) Π.Δ. 50/1996, άρθρο 14 και β) Π.Δ. 100/1997, άρθρο 12.

Απ’ όσους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας συμπληρώσουν θετική δήλωση υπεραριθμίας, υπεράριθμοι κρίνονται όσοι έχουν τις περισσότερες μονάδες μετάθεσης.

Αν δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί σε μια σχολική μονάδα που συμπλήρωσαν θετική δήλωση υπεραριθμίας, τότε τη σκυτάλη παίρνουν οι εκπαιδευτικοί που συμπλήρωσαν αρνητική δήλωση. Από αυτούς, υπεράριθμοι κρίνονται αυτοί που τοποθετήθηκαν τελευταίοι στη σχολική μονάδα με βάση πάλι μονάδες μετάθεσης με τις οποίες κατατάχθηκαν και επέλεξαν σχολική μονάδα.

Σε περιπτώσεις συγχώνευσης σχολείων, αν προκύψει υπεραριθμία σε κάποιο από τα επόμενα σχολικά έτη, ορίζεται το έτος συγχώνευσης ως χρόνος τοποθέτησης και οι εκπαιδευτικοί κρίνονται υπεράριθμοι σύμφωνα με τις μονάδες μετάθεσης τη χρονιά που κρίθηκαν ως υπεράριθμοι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2023-2024!!

Δημοφιλή!!  Επανέναρξη Συστήματος για Αποσπάσεις και Επανεξετάσεις - Εντός της ημέρας 

Από τις παραπάνω ρυθμίσεις, και σύμφωνα πάντα με τις κείμενες διατάξεις, εξαιρούνται μόνο όσοι υπάγονται σε ειδικές κατηγορίες μετάθεσης. Παρόλα αυτά, αν κάποιος εκπαιδευτικός που πληροί αυτά τα κριτήρια, υποβάλει αίτηση να κριθεί υπεράριθμος, συγκρίνεται μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους που κρίνονται ως υπεράριθμοι και δεν μπορεί να επικαλεστεί κάποια ειδική διάταξη πρόταξης έναντι των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί που έχουν κριθεί λειτουργικά υπεράριθμοι σε ένα ΠΥΣΠΕ, τοποθετούνται σε σχολικές μονάδες με απόλυτη προτεραιότητα, κρινόμενοι μόνο μεταξύ τους, σύμφωνα με τις μονάδες μετάθεσής τους και δεδομένου ότι στη δήλωση προτίμησής τους υπάρχουν κενές λειτουργικές θέσεις.

Η μοριοδότηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Δυσπρόσιτα (κατηγορίες Ι, ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ) καταστήματα κράτησης κ.α

ΠΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΙΑ ΒΙΟΥ

 

 

Σύμφωνα με έγγραφο του ΥΠΑΙΘ

Οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται.

 

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο χρόνος υπηρεσίας σε θέσεις προσωρινής τοποθέτησης των νεοδιοριζόμενων λαμβάνεται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης (υπηρέτηση οργανικής κατά το 1ο έτος).

 

  • Από όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι αυτοί που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 Π.Δ. 50/1996. β) Από όσους εκπαιδευτικούς δεν επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι εκείνοι που τοποθετήθηκαν οργανικά τελευταίοι στη σχολική μονάδα. Οι εκπαιδευτικοί που μετατέθηκαν ή τοποθετήθηκαν στη σχολική μονάδα το ίδιο σχολικό έτος, εκτός των εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν ως υπεράριθμοι, θεωρείται ότι τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα. Σε περίπτωση ταυτόχρονης τοποθέτησης υπεράριθμοι χαρακτηρίζονται οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώνουν το μικρότερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 ΠΔ50/1996.
  •  Μετά το χαρακτηρισμό ονομαστικά των υπεραρίθμων εκπαιδευτικών ακολουθεί η τοποθέτησή τους (άρθρο 14 του Π.Δ.50/96) με δήλωση προτίμησης συγκεκριμένης σχολικής μονάδας τοποθέτησης. Η διαδικασία έχει ως εξής:

Οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να τοποθετηθούν σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας (ίδιου Δήμου) όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι, τοποθετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους, με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησής τους σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας. Αν δεν υπάρχουν κενές θέσεις στην ίδια ομάδα (ίδιος Δήμος) ή εάν οι όποιες θέσεις υπήρχαν έχουν καταληφθεί από άλλους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς με περισσότερες μονάδες μετάθεσης, οι εναπομείναντες υπεράριθμοι τοποθετούνται κατά προτεραιότητα σε κενές θέσεις όμορης ομάδας σχολείων (όμορος Δήμος) της ίδιας περιοχής μετάθεσης, μετά την τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της ίδιας ομάδας (ίδιου Δήμου) σχολείων.

  • Στην περίπτωση της υπεραραριθμίας (λόγω υπαιτιότητας της Διεύθυνσης) προσμετρούνται τα περισσότερα μόρια εκ των δύο σχολικών μονάδων ενώ στην περίπτωση της οικειοθελούς απόσπασης προσμετρούνται τα μόρια του σχολείου που έχει αποσπαστεί ο εκπαιδευτικός.
  • Όταν κάποιος κριθεί υπεράριθμος και τοποθετηθεί σε νέο σχολείο η τοποθέτηση στο νέο σχολείο δεν θα είναι η νέα οργανική του.
  • Όσοι εκπαιδευτικοί κριθούν λειτουργικά υπεράριθμοι δεν χρειάζεται να υπηρετήσουν τη νέα οργανική τους θέση καθώς η μεταβολή της υπηρεσιακής τους κατάστασης οφείλεται στις ανάγκες της υπηρεσίας.
Δημοφιλή!!  Πατρέας για διορισμούς με σχόλια e-wall - Νούμερο στην τύχη, κατανομή στο περίπου, μείωση στο συνολικό αριθμό εργαζομένων στην εκπαίδευση

 

Εκπαιδευτικοί που κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι και τοποθετήθηκαν σε λειτουργικό κενό μπορούν να επιστρέψουν στην οργανική τους θέση, αν δημιουργηθεί για κάποιον λόγο κενό, είτε δηλώνοντάς το στη δήλωση υπεραριθμίας τους είτε κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ αργότερα στη χρονιά.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [1.07 MB]

 

Διεύθυνση ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
Τμήμα Δ ́ Πληροφορικής & Ν.Τεχνολογιών

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [152.40 KB]

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Τάσιου

➡️Αναπληρωτής για χρόνια στη γενική αγωγή σαν ΠΕ70. Διορισμένος από το 2021 στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου. ➡️Πτυχιούχος του δημοσίου Πανεπιστημίου Κύπρου (UCY) - Επιστημών της Αγωγής - Δημοτική Εκπαίδευση. ➡️Κάτοχος ΜΑ Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. ➡️Φοιτητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (HMU) - Διοίκηση Επιχειρήσεων (κατεύθυνση στον Τουρισμό).

Κύλιση προς τα επάνω