πισα1 1

Βροχή οι ακυρώσεις των εξετάσεων PISA, παρά τις χθεσινές απειλές, καλά πήγε κι αυτό!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως έχουμε γράψει οι διαγνωστικές εξετάσεις PISA, υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ, ήταν προγραμματισμένες για σήμερα σε επιλεγμένα(κανείς δε μας λέει πως επιλέχτηκαν) σχολεία σε όλη τη χώρα. Φυσικά οι αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα είναι τεράστιες, δείτε: Ακυρώνουμε τις εξετάσεις PISA, την κατηγοριοποίηση, τον ανταγωνισμό και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου και  ΔΟΕ για την υλοποίηση των εξετάσεων PISA!! . Η ΔΟΕ λοιπόν με τεράστια πλειοψηφία και μάλιστα και τις ψήφους της ΔΑΚΕ είχε προκηρύξει στάση εργασίας, ώστε να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί-επιτηρητές των επιλεγμένων σχολείων και να αποφευχθούν οι εξετάσεις. Το υπουργείο από την άλλη πιστό στην τακτική των δικαστηρίων, έσπευσε να προσβάλει δικαστικά την κήρυξη στάσης εργασίας και να την βγάλει παράνομη. Θυμίζουμε ότι 11.10 παραδόθηκε η αγωγή στη ΔΟΕ και 13.20 εκδικάστηκε, σε μια στιγμή απείρου κάλους για τη δημοκρατία, δείτε: Εξετάσεις Pisa: Ξανασέρνει τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια τo Υπουργείο Παιδείας – Θέλει να βγάλει παράνομη τη σχετική απεργία . Αμέσως βέβαια η στάση εργασίας επαναπροκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ: ΑΔΕΔΥ – PISA / Ακυρώνουμε τις εξετάσεις κατηγοριοποίησης και αποκλεισμού! και έτσι ίσχυε κανονικά με τους εκπαιδευτικούς να μπορούν να απεργήσουν. Ωστόσο το υπουργείο δεν έμεινε μόνο στα δικαστήρια, έστειλε στα σχολεία έγγραφο με ένα ποτ-πουρί  απειλών, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το μπλοκάρισμα των εξετάσεων την τελευταία στιγμή. Προφανώς η απέλπιδα αυτή προσπάθεια έπεσε στο κενό.

Δεν προσήλθαν οι μαθητές. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρα από τη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών-επιτηρητών που γίνεται κανονικά, στην ουσία οι εξετάσεις ακυρώνονται στα περισσότερα σχολεία και λόγω της άρνησης των γονέων να συμμετέχουν τα παιδιά τους σε αυτές. Φυσικά οι σύλλογοι εκπαιδευτικών με διάφορες δράσεις όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους γονείς, με την απόφαση των τελευταίων, όπως δείχνει η σημερινή μέρα να είναι συντριπτική κατά της συμμετοχής. Συγκεκριμένα από τους 36 μαθητές ΣΤ τάξης σε επιλεγμένο σχολείο στο σύλλογο εκπαιδευτικών ανατ. Αττικής ¨Κ. Σωτηρίου” προσήλθαν μόλις 3 με τις εξετάσεις να ακυρώνονται. Στην Κρήτη από 50 μαθητές στα 3 επιλεγμένα σχολεία μεγάλου νομού, μόλις 8 προσήλθαν στο σχολείο σήμερα, ενώ σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους εκπαιδευτικών της Αττικής οι εξετάσεις ακυρώθηκαν και στα 3 σχολεία για τα οποία ήταν προγραμματισμένες, ακόμη στον σύλλογο εκπαιδευτικών “Αθηνά” ακύρωση είχαμε και στα 5 επιλεγμένα σχολεία τη στιγμή που από τους επιλεγμένους μαθητές στα σχολεία Λιοσίων/Ζεφυρίου προσήλθαν μόλις 16 στους 46 με τις εξετάσεις να ακυρώνονται επίσης. Ακόμη, σύμφωνα με ενημέρωση από το σύλλογο εκπαιδευτικών “Δ. Γληνός”:

Από τα 6 σχολεία που είχαν επιλεγεί στο Σύλλογο μας για τις εξετάσεις PISA στα 3 (1 και 2 Πετρούπολης και 5 Ιλίου ) οι εξετάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω καθολικής συμμετοχής των συναδελφισσών/ων στη στάση εργασίας!!!!!
Στο 7ο ΔΣ Καματερού έγιναν με τη συμμετοχή 3!!! μόνο μαθητών, καθώς όλοι/όλες οι συνάδελφοι έκαναν στάση εργασίας, εκτός από έναν!
Στο 16 Ιλίου πραγματοποιήθηκαν αν και απείχε το 60% περίπου των μαθητών !!!!
Στο 12 Ιλίου, έγιναν με αποχή μαθητών περίπου στο 32%. Επίσης σε Κομμοτηνή, και στο σύλλογο “ο Παρθενώνας” στην Αθήνα ακυρώθηκε η διαδικασία. Στην Διεύθυνση εκπαίδευσης Πειραιά, όπως αναφέρει ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πειραιά “η Πρόοδος”:
“εξετάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν στο 50% των τμημάτων των δημόσιων σχολείων που επιλέχτηκαν, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 72% του μαθητικού δυναμικού των τμημάτων αυτών (από τους 317 μαθητές των δημόσιων σχολείων μόνο 88 πήραν μέρος στις εξετάσεις). Στα δυο σχολεία ευθύνης του Συλλόγου μας, που είχαν επιλεγεί, οι εξετάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν, καθώς καθολική σχεδόν ήταν η συμμετοχή των συναδέλφων στη στάση εργασίας αλλά και η αποχή των γονέων που στην συντριπτική τους πλειοψηφία κράτησαν τα παιδιά τους στο σπίτι!” Επίσης και στα 3 σχολεία της Σάμου ακυρώθηκαν οι διαδικασίες, όπως και στα στα 2 στο Κερατσίνι, στο ένα από τα δύο στην Κόρινθο(το άλλο ήταν ιδιωτικό), κανένα παιδί σε συμμετείχε στις εξετάσεις στο Αιγάλεω, ενώ από 4 σχολεία που είχαν επιλεγεί στην Ξάνθη εξετάσεις έγιναν σε ένα με συμμετοχή μόλις 7 μαθητών!
Νέα στοιχεία προκύπτουν συνεχώς από τους συλλόγους εκπαιδευτικών και τις ΕΛΜΕ. Δείτε σημερινές εικόνες:

πισα1

πισα2

πισα3

πισα4

πισα6

πισα9

ΠΙΣΑ11

Screenshot 20230510 180612 Facebook

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω