ΛΑΜΠΑ

Οι Αιτήσεις για μόνιμο διορισμό ξεκίνησαν / Περί διορισμών ο λόγος!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκίνησε η περίοδος δηλώσεων περιοχών για μόνιμο διορισμό. Ήρθε επιτέλους η σειρά 3772 ατόμων να σταματήσουν τα πάνε-έλα και να πάψουν να έχουν άγχος για το που θα βρεθούν τη νέα σχολική χρονιά.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι 8/05/23 – 12/05/23.
Κατανοώ απόλυτα το άγχος φίλων, γνωστών και ατόμων στο τι να κάνουν αυτήν τη δύσκολη ώρα. Την ώρα που θα κριθεί το εργασιακό/επαγγελματικό τους μέλλον.
Δέχθηκα ερωτήματα και διάβασα ακόμη πιο πολλά για το αν αξίζει περισσότερο ο διορισμός φέτος ή το να μείνει κάποιος αναπληρωτής και να διοριστεί του χρόνου. Δέχθηκα ερωτήματα για το αν αξίζει κάποιος να δηλώσει όλες τις περιοχές για διορισμό. Για το αν αξίζει κάποιος σε χαμηλή θέση στον πίνακα να κάνει αίτηση για διορισμό. Δέχθηκα ερωτήματα και διάβασα επίσης ακόμη πιο πολλά για τον τρόπο και το κόστος διαβίωσης σε συγκεκριμένες περιοχές.
Μεγάλο το βάρος της απάντησης και ακόμη μεγαλύτερο το βάρος της απόφασης. Το θέμα, πάνω απ’ όλα, είναι να παραμείνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι συναισθηματικά ουδέτεροι καθώς δεν χρειάζεται να κυριευθούν από παράγοντες που θα επηρεάσουν τη ζωή τους για τουλάχιστον 2 χρόνια.
Για όλα τα παραπάνω και όντας άτομο που δεν του αρέσει ούτε να μεγαλοποιεί τα πράγματα, ούτε όμως και να κοροϊδεύει τον κόσμο που τόσο πολύ με εμπιστεύεται, θα δώσω τις εξής συμβουλές και ο κάθε ενδιαφερόμενος αυτής της φάσης ας πράξει όπως θεωρεί σωστότερα.
Δεν υπάρχει λόγος να δηλώσει κάποιος μια περιοχή που δεν θα ήθελε ποτέ να δουλέψει, μόνο και μόνο για να διοριστεί. Δεδομένης της υποχρεωτικής διετίας και των κενών-φιλέτων που κλείνουν χρόνο με τον χρόνο, πρέπει ο καθένας να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του τις περιοχές που θα δηλώσει ώστε να μη “ξεμείνει” σε μια περιοχή για αρκετό καιρό.
Δεν πρέπει να ρωτάμε άλλα άτομα για τον τρόπο ζωής και τις συνθήκες διαβίωσης μιας περιοχής καθώς κάποιοι παράγοντες είναι είτε αστάθμητοι, είτε αλλάζουν χρόνο με τον χρόνο. Το ότι ένας άνθρωπος πέρασε τέλεια σε ένα μέρος φέτος, δεν σημαίνει ότι ένας άλλος άνθρωπος θα περάσει στο ίδιο μέρος εξίσου τέλεια ή έστω τέλεια.
Δεν χρειάζεται να κάνουμε υποθέσεις και να στεναχωριόμαστε για μια περιοχή που θέλουμε να πιάσουμε στον διορισμό. Κάνουμε τη δήλωσή μας όπως εμείς θέλουμε και ελπίζουμε για το καλύτερο κάθε φορά. Δεν χρειάζονται ηττοπάθειες. Εξάλλου εμείς είμαστε αυτοί που επιλέξαμε τις περιοχές διορισμού και τις ταξινομήσαμε.
Δεν χρειάζεται να υποβάλλουμε την αίτηση από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο. Βέβαια όχι να την αφήσουμε και για το τελευταίο λεπτό. Οι μέρες είναι αρκετές ώστε να σκεφτούμε σωστά όλους τους παράγοντες που θα μας οδηγήσουν στις επιλογές μας.
Ελπίζω όλα τα παραπάνω να βγάλουν κάποια άτομα από το αγχωτικό “αδιέξοδο” που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή. Σίγουρα δεν είναι μια απλή απόφαση. Μη γίνει όμως μια βεβιασμένη απόφαση.
Υ.Γ: Κάνουμε όλοι αίτηση διορισμού, ασχέτως της θέσης μας στον πίνακα. Καλύτερα μια ελάχιστη πιθανότητα από μια μηδενική πιθανότητα. Τι ισχύει για τις Μαθητικές εκδρομές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές!!
Τάσιου Ιωάννης, Γ.Γραμματέας ΣΕΠΕ Ν. Ηρακλείου “Δ. Θεοτοκόπουλος”, Αν. Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Τάσιου

➡️Αναπληρωτής για χρόνια στη γενική αγωγή σαν ΠΕ70. Διορισμένος από το 2021 στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου. ➡️Πτυχιούχος του δημοσίου Πανεπιστημίου Κύπρου (UCY) - Επιστημών της Αγωγής - Δημοτική Εκπαίδευση. ➡️Κάτοχος ΜΑ Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. ➡️Φοιτητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (HMU) - Διοίκηση Επιχειρήσεων (κατεύθυνση στον Τουρισμό).

Κύλιση προς τα επάνω