a ath

Αλλεπάλληλα ΑΚΥΡΑ στην αξιολόγηση στην Αττική – 100% η αποχή σε αρκετούς συλλόγους – Διακόπτονται συνεδριάσεις συμβούλων σε διευθύνσεις

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως έχουμε γράψει, ήδη από τη Μ. Πέμπτη ξεκίνησαν δειλά, οι προσπάθειες εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης και της επιστροφής των επιθεωρητών μετά από 41 χρόνια στα σχολεία της Αττικής(M. Πέμπτη πρωί έρχεται mail για αξιολόγηση σε εκπαιδευτικούς της Αττικής – Πως να το διαγράψετε ). Καλά θα πάει κι αυτό, σκέφτηκαν πολλοί και για να δούμε τι γίνεται στην πραγματικότητα.

Σε όλους τους συλλόγους του λεκανοπεδίου Αττικής η συμμετοχή των “υπό αξιολόγηση” εκπαιδευτικών στην Απεργία/Αποχή της ΔΟΕ είναι τεράστια. Σε πολλούς είναι ήδη στο 100%. Οι νέοι επιθεωρητές στις περισσότερες διευθύνσεις συναντήθηκαν τις πρώτες μέρες αυτής της εβδομάδας, για να οργανώσουν το έργο τους μετά την ανάληψη της καινούριας θητείας τους. Εκεί όμως βρέθηκαν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών κάθε περιοχής, συνήθως μετατρέποντας τις συναντήσεις αυτές σε μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας. Ξεκαθάρισαν στους “συμβούλους” ότι το εκπαιδευτικό κίνημα δε θα επιτρέψει την επιβολή του επιθεωρητή σε κανένα σχολείο και τους ζήτησαν να μην επιχειρήσουν να μπουν σε σχολεία για αξιολογικό έργο, αλλά μόνο για το σκέλος των καθηκόντων τους ως σύμβουλοι. Δείτε:

Δημοφιλή!!  ΑΔΕΔΥ: Νομοσχέδιο-ταφόπλακα της δημόσιας ψυχικής Υγείας και της δημόσιας Απεξάρτησης δεν πρέπει να περάσει!

A Αθήνας:

a ath

a ath3

a athi2

Ανατολικής Αττικής:

anat

 

 Ακούστε την τοποθέτηση Νεοδιόριστης απέναντι στους αξιολογητές :

ανατολικι2

Δυτική Αττική:

δυτ

Αυτά είναι τα πρώτα επεισόδια  σε μια διαρκή μάχη που σίγουρα θα έχει και συνέχεια. Τα πρώτα χρονοδιαγράμματα της “εγκυκλίου Κόπτση” με τις ημερομηνίες που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της πρώτης φουρνιάς εκπαιδευτικών, χαρακτηρίζονται αστεία ακόμη και από τους ίδιους τους συμβούλους και είναι απόλυτα σίγουρο ότι δε θα επιβεβαιωθούν. Κάθε μέρα που περνάει προστίθενται νέα σχολεία σε διάφορους συλλόγους που μπαίνουν σύσσωμα στην Απεργία/Αποχή. Σε πολλές περιοχές το 100% της “πρώτης φουρνιάς αξιολογούμενων” είναι σε απεργία αποχή. Μένει να δούμε αν οι σύμβουλοι θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν εκπαιδευτικούς σε Απεργία μέσα στα σχολεία τους, όπου αναμένεται να δούμε μπλόκα και κινητοποιήσεις συναδέλφων έξω από τα σχολεία, σε εικόνες ανάλογες με εκείνες που ήδη έχουμε δει στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά πιθανώς με μεγαλύτερη ένταση. Εξάλλου μαθαίνουμε από διάφορα νησιά ότι μετά τις πρώτες άκαρπες απόπειρες αξιολογητών να μπουν στα σχολεία για αξιολόγηση, πλέον έχουν σταματήσει και να προσπαθούν. Σε κάθε περίπτωση το χαστούκι στην κυβέρνηση εν μέσω προεκλογικής μάλιστα περιόδου είναι εκκωφαντικό στην Αττική, από την ενωμένη εκπαιδευτική κοινότητα και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί, αλλά μοιάζει πιθανότερο να κλιμακωθεί.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω