ΜΝΜ

Σ.Α.Κ.Ε.Α. – Αναγκαιότητα ύπαρξης αυξημένων πιστώσεων, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των μόνιμων διορισμών κατά το μέγιστο δυνατό.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Σ.Α.Κ.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΎΣ ..!

Αναγκαιότητα ύπαρξης αυξημένων πιστώσεων, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των μόνιμων διορισμών κατά το μέγιστο δυνατό.

Εκκαθαρισμένοι πίνακες e-wall μετά από τους τελευταίους διορισμούς του 2022!!

Αρχικά ως σύλλογος αναπληρωτών καθηγητών της Ε.Α.Ε. χαιρετίζουμε τους επερχόμενους διορισμούς, οι οποίοι ανέρχονται στους 3770, όπως εξαγγέλθηκαν από την αξιότιμη Υπουργό Παιδείας κα. Κεραμέως Νίκη υπογραμμίζοντας ωστόσο την αναγκαιότητα ύπαρξης αυξημένων πιστώσεων, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των μόνιμων διορισμών κατά το μέγιστο δυνατό.

Ο παρών αριθμός δεν μπορεί οπωσδήποτε να καλύψει το εύρος των υπαρχόντων κενών, ώστε να στελεχωθούν πλήρως και εγκαίρως όλα τα σχολεία με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό παρά μόνο ένα μικρό μέρος αυτών.

Είναι σημαντικό όμως ότι υπάρχει η πρόθεση και ο σχεδιασμός. Σε αυτό σημείο πρέπει να τονιστεί ότι, αν υπολογιστεί ο αριθμός  των αιτήσεων συνταξιοδότησης,  οι μόνιμοι διορισμοί θα καλύψουν τις θέσεις των συναδέλφων που αποχωρούν, διότι ανέρχονται σε παρόμοιο αριθμό Με τον τρόπο αυτό οι αναπληρωτές θα συνεχίζουν να καλύπτουν πάγια και διαρκή κενά και η παθογένεια των «μόνιμων  αναπληρωτών» θα συνεχίζει να υπάρχει. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να αυξηθούν οι πιστώσεις και να αυξηθεί ο αριθμός των μόνιμων διορισμών,  για να καλυφθούν και φέτος περισσότερα κενά από όσα δημιουργούνται.

Με αυτό τον τρόπο θα εκλείψει η στρεβλότητα, η οποία παρατηρείται στο θεσμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και η οποία εφαρμόζεται επί δεκαετίες στην χώρα μας, άποψη που συνάδει και με τις εξαγγελίες του υπουργικού επιτελείου στο χώρο της παιδείας όλο το τελευταίο διάστημα. Επομένως πάγιο αίτημά είναι η κάλυψη όσον το δυνατό περισσότερων κενών γίνεται κατά τη φετινή περίοδο των διορισμών.
Για τους ως άνωθεν λόγους το ΑΣΕΠ θα πρέπει να εκδώσει άμεσα τους οριστικούς πίνακες  της 3ΕΑ/2022, καθώς από αυτούς θα πραγματοποιηθούν οι διορισμοί και στην ΕΑΕ  και στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι νέες οργανικές θέσεις.

Δημοφιλή!!  Άρχισαν τα όργανα / Έγγραφο Κατσαρού για Συγχωνεύσεις: Προϋποθέσεις Λειτουργίας Τμημάτων Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων

Αρχικά ζητάμε να καλυφθούν κατά προτεραιότητα οι οργανικές θέσεις στις δομές των ΕΕΕΕΚ, ΕΝΕΕΓΥΛ και ΤΕ – πιο συγκεκριμένα : Να δοθούν τα νέα τμήματα ένταξης και να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων –. Επιπλέον ως ΣΑΚΕΑ αιτούμαστε να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις των ΚΕΔΑΣΥ, αφού θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μόνιμο και επιμορφωμένο προσωπικό  στοχεύοντας στην ολιστική διάγνωση και συμβουλευτική για την παροχή των κατάλληλων γνωματεύσεων. Επιπλέον ο έγκαιρος σχεδιασμός και οργάνωση των μόνιμων διορισμών είναι ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς ιδιαίτερα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αγωνιούν διαρκώς για το επαγγελματικό τους μέλλον, στο οποίο κυριαρχούν η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!!

Εκκαθαρισμένοι πίνακες e-wall μετά από τους τελευταίους διορισμούς του 2022!!

Ως ΣΑΚΕΑ ζητήσαμε την επικαιροποίηση των οργανικών κενών των ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας στην ειδική αγωγή ΣΜΕΑΕ, ΤΕ και ΚΕΔΑΣΥ.

•   Ζητάμε από το ΥΠΑΙΘ, να υπολογίσει το ενδεχόμενο των δεύτερων εκλογών μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να οργανωθεί αναλόγως και να  παραμείνει πιστό στις δεσμεύσεις του και να ολοκληρώσει τους διορισμούς πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Δημοφιλή!!  Ενημερωτικό για την 24η Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας: Διαβουλεύσεις για Λειτουργικές Υπεραριθμίες και Κενά Εκπαιδευτικών

•   Ζητάμε τέλος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμευτούν ότι θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση των διορισμών ακόμη και σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής και πως θα τηρήσουν το σχεδιασμό για την υλοποίηση των  μόνιμων διορισμών και οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από τη νέα κυβερνητική συνιστώσα.

•   Καλούμε τέλος όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συμβάλλουν, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία σύντομα. Η στελέχωση της ειδικής αγωγής από μόνιμο προσωπικό πρέπει να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ώστε να μην επιστρέψουμε σε εποχές όπου οι συνάδελφοι αναπληρωτές αναπλήρωναν επί δεκαετίες τον εαυτό τους. Κλείνοντας ευελπιστούμε η ίδια διαδικασία να μην εφαρμοστεί μόνο στην υλοποίηση των μόνιμων διορισμών, αλλά και στις υπηρεσιακές μεταβολές, όπως οι μεταθέσεις.

Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ. του Σ.Α.Κ.Ε.Α.

Η Πρόεδρος                                                                    Η Γεν. Γραμματέας
Κούση Αλεξάνδρα                                                                                          Γαϊτάνη Μαρία

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω