ΣΕΠΕ ΠΑΤΡΑΣ & ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Απαιτούμε – Συμμετέχουμε – στηρίζουμε τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων για τους συναδέλφους Θεατρικής Αγωγής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Απαιτούμε τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων για τους συναδέλφους Θεατρικής Αγωγής

 

Ποιός θ’ αναλάβει την πολιτική ευθύνη και θ’ αξιολογηθεί για το μη άνοιγμα θέσεων και την απαξίωση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί Θεάτρου;

Όλο το Χρονοδιάγραμμα Μόνιμων Διορισμών για το 2023!!

Όταν εργάζονται 800 αναπληρωτές εκ των οποίων τα 300 άτομα έχουν ξεπεράσει τα 10 έτη προϋπηρεσίας .Είναι λοιπόν ο ορισμός του στρεβλού θεσμού του αναπληρωτή. Ποιον αναπληρώνουν 10-20 χρόνια; Στους περσινούς διορισμούς ήταν ο μοναδικός κλάδος, με εκατοντάδες αναπληρωτές, και με το απόλυτο μηδέν στους διορισμούς.

Εκκαθαρισμένοι πίνακες e-wall μετά από τους τελευταίους διορισμούς του 2022!!

 

Κεραμέως: 3.770 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών και φέτος 2023!!

 

Η δικαιολογία ήταν η μη χαρτογράφηση κενών από το 1980 .

Η πολιτική ηγεσία και ο γενικός γραμματέας, υπόσχονταν ότι θα γινόταν από Σεπτέμβριο η χαρτογράφηση κενών.

Τελικά ζητήθηκε τον Ιανουάριο , και στάλθηκαν οι εισηγήσεις μια εβδομάδα μετά από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Ζητήθηκαν περισσότερες από 600 οργανικές, ακόμα και χωρίς την επιστροφή του μαθήματος θεατρικής αγωγής στη Ε’ και ΣΤ’ τάξη , που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει. Ωστόσο η σύσταση οργανικών δεν έγινε ΠΟΤΕ.

Το Υπουργείο Παιδείας εξορίζει κυριολεκτικά το Θέατρο από την εκπαίδευση!!!

Που θέλουμε να γυρίσουμε τελικά; Στο σχολείο του 60′; Οι εκπαιδευτικοί Θεάτρου απαιτούν να αποκατασταθεί η αδικία , να συσταθούν οι οργανικές και να συμπεριληφθούν σε αυτούς τους διορισμούς. Ο

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά τους και διεκδικεί την κατεπείγουσα σύσταση οργανικών θέσεων μέσω της συμμετοχής στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ, την Παρασκευή 31/3 και ώρα 14.30.

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                  

«Συμμετέχουμε – στηρίζουμε την κατεπείγουσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Π.Ε.ΣΥ.Θ. στο ΥΠΑΙΘ, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις 14:30 κηρύσσοντας 1 έως 3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας».

Δημοφιλή!!  Αίτημα για δίκαιη κατανομή διορισμών θεατρολόγων / Επιτροπή Παιδείας του ΠΕΣΥΘ

 

 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, ύστερα από πρόσκληση του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων –  Π.Ε.ΣΥ.Θ. και της  Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων – ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ. και μετά από την ανακοίνωση στις 2 – 3 – 2023 των μεταθέσεων εκπαιδευτικών της Γενικής και Ειδικής Αγωγής Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προβαίνει στις εξής διαπιστώσεις:

Στην εικόνα των φετινών μεταθέσεων αποτυπώνεται μεγάλη ανισορροπία στα ποσοστά των εγκεκριμένων αιτήσεων, ανάλογα με την ειδικότητα. Από τη διαμορφωμένη συνθήκη οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας θίγονται άμεσα. Παρά την εισήγηση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων και παρά τις διαπιστωμένες ανάγκες, οι οργανικές θέσεις δεν αποδόθηκαν πριν τις μεταθέσεις ως όφειλαν, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη, έγκυρη και έγκαιρη λειτουργία της διαδικασίας.

Αποτέλεσμα αυτής της συνθήκης είναι η αδυναμία επιστροφής των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής και Εικαστικών της Π. Ε. στον τόπο συμφερόντων τους για άγνωστο χρονικό διάστημα, με δυσβάσταχτες γι’ αυτούς συνέπειες τόσο σε οικογενειακό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο!

Οι ειδικότητες των Θεατρολόγων και Εικαστικών είναι νεοσύστατες στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση με τις οργανικές στα αστικά κέντρα να τείνουν στο μηδέν, παρά τις μεγάλες ανάγκες. Η μη απόδοση των νέων οργανικών θέσεων με βάση τις πρόσφατες καταγραφές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αβάσιμη και αναίτια, εγείρει δε αισθήματα αδικίας και άνισης μεταχείρισης!

Όλα αυτά διαδραματίζονται ενώ πανελλαδικά καταγράφονται κάθε χρόνο, παρά τους μόνιμους διορισμούς και την πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών, πολλά κενά τόσο σε δασκάλους – νηπιαγωγούς όσο και σε ειδικότητες. Κι ενώ σε κάθε περίπτωση κοινός επιδιωκόμενος στόχος όλων των εμπλεκομένων στην εκπαίδευση, θα πρέπει να είναι η κάλυψη των παιδαγωγικών αναγκών των μαθητών/-τριών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις, η κατανομή των θέσεων γίνεται κατά τέτοιο τρόπο που όλοι θίγονται!

Δημοφιλή!!  Ενημέρωση για 2ΓΕ/2023 - Αναμένονται μεταξύ 19 και 23 Αυγούστου - Καθυστέρηση στις διαδικασίες μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών Α' φάσης για τη Δευτεροβάθμια

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να λάβει υπόψη τις ανάγκες όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και των μαθητών/-τριών.

Διεκδικούμε: α) Την άμεση σύσταση των οργανικών θέσεων Θεατρικής Αγωγής και Εικαστικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση με βάση την πρόσφατη καταγραφή των κενών από τις Διευθύνσεις Π. Ε. β) Τη συμπερίληψη των νέων οργανικών κενών που θα προκύψουν στις αιτήσεις μετάθεσης του τρέχοντος διδακτικού έτους. γ) Τη διδασκαλία των μαθημάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης αποκλειστικά και μόνο από τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων χωρίς δεύτερες αναθέσεις και επικαλύψεις για λόγους οικονομίας.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, για όλους τους παραπάνω λόγους, στηρίζει και συμμετέχει στο κάλεσμα του Π.Ε.Σ.Υ.Θ. στην κατεπείγουσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ, την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 14:30.

Για τη συμμετοχή των συναδέλφων – μελών του σωματείου μας προκηρύσσουμε 1 έως 3 ώρες διευκολυντική στάση εργασία για τις τρεις τελευταίες ώρες της απογευματινής βάρδιας της Παρασκευής 31 – 3 – 2023 από 13:15 ως 16:00. Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί ειδοποίηση και για την Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Καλούμε το Δ. Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε) και τα Δ. Σ. των Συλλ. Εκπ/κών Π. Ε. τις χώρας να προβούν στη λήψη ανάλογων αποφάσεων.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω