Δικαίωση Πανεπιστημιακών για το μισθολόγιό τους!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σύμφωνα με άρθρο του in.gr – Εκδικάστηκε η πρώτη προσφυγή Πανεπιστημιακών Καθηγητών για την καταβολή αναδρομικών που προέκυψαν από τις περικοπές στο μισθολόγιο τους.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση 3220/2023 του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών επιδικάσθηκαν σε Καθηγητές Πανεπιστημίου μισθολογικές διαφορές για την περίοδο από 01.01.2017 έως 17.09.2018 που συνολικά, ανάλογα με τη βαθμίδα και τη διάρκεια της προϋπηρεσίας, ανέρχονται από 10.000 έως 17.000 ευρώ.

Πέραν της αναφερόμενης απόφασης, εκκρεμούν αγωγές Πανεπιστημιακών Καθηγητών για μεταγενέστερη περίοδο οι οποίες αναμένεται ότι θα γίνουν και αυτές δεκτές. Σε μισθολογικές διαφορές άνω των 30 μηνών, τα ποσά που αναμένεται ότι θα επιδικασθούν θα είναι σχεδόν διπλάσια.

Μισθολόγιο Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών!!

Πρόκειται για τη δικαίωση πολυετών αγώνων της ΠΟΣΔΕΠ και πολλών Καθηγητών Πανεπιστημίου από όλα τα Πανεπιστήμια (μεταξύ πολλών ενδεικτικά από το ΕΚΠΑ: Σ. Ευσταθόπουλος, Ε. Καραμαλέγκου, Γ. Σιάσος, Σ. Βλαχόπουλος, Ε. Μπουρνόβα, Γ. Σεϊμένης, Δ. Δρόσος) για το μισθολογικό των Πανεπιστημιακών. Το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από προσφυγή της ΠΟΣΔΕΠ με τρεις αποφάσεις του (2014, 2017 και 2022) δικαίωσε τους Πανεπιστημιακούς και επέβαλλε την επαναφορά του μισθολογίου τους στα επίπεδα πριν από τις μειώσεις.

Δημοφιλή!!  Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης - μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή αλλοδαπών - αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2024

Κατά της απόφασης 3220/2023 που εκδόθηκε, μπορεί να ασκηθεί έφεση, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου αναμένεται να κερδηθεί και αυτή, καθώς ο σχετικός νόμος για το μισθολόγιο των Πανεπιστημιακών έχει κριθεί αντισυνταγματικός.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω