22768072 1493713914042063 801134733 o

Το “μαντείο” του e-wall είχε δίκιο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πριν 7 μήνες γράψαμε για το τι περιμένουμε να συμβεί με τους διορισμούς στην εκπαίδευση τη νέα χρονιά. Λίγο μετά τους πρόσφατους ακόμη διορισμούς του 22 κάναμε μια λεπτομερή ανάλυση των δεδομένων και όχι “μαντεψιές” καταλήγαμε στο:

Οι διορισμοί είναι μια πολιτική επιλογή και ανεξάρτητα από τα κίνητρά της, είναι απίστευτα ευεργετική για τη λειτουργία της εκπαίδευσης και λυτρωτική για τους εργαζομένους της. Θεωρούμε ότι συνεχίζουν να υφίσταται όλοι οι λόγοι που οδήγησαν στους διορισμούς και κυρίως ο βασικότερος, οι συνταξιοδοτήσεις. Τέλος Υπάρχει η δήλωση του υπουργείου εσωτερικών στην ΑΔΕΔΥ για διορισμούς 1 προς 1 για κάθε συνταξιοδότηση τα επόμενα χρόνια(αν κάτι λέει αυτό) και υπάρχει ένα υπόλοιπο πιστώσεων διορισμών που δεν αξιοποιήθηκε φέτος. Επομένως αν έπρεπε να μαντέψουμε τόσο νωρίς και χωρίς δεδομένα ακόμη, θα λέγαμε πως ναι θα έχουμε ξανά διορισμούς και το 2023. Ο αριθμός των ενδεχόμενων διορισμών λογικά θα κυμαίνεται σε παρόμοια νούμερα με αυτά το 2022, με την κατανομή να δίνει έμφαση περισσότερο στους κλάδους όπου δεν έγιναν διορισμοί φέτος και σε εκείνους που θα εμφανίσουν υψηλά νούμερα συνταξιοδοτήσεων, κυρίως δευτεροβάθμια και εφόσον δημιουργηθούν οργανικά κενά στον κλάδο πε60.”

Ωστόσο αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο, γιατί προσπαθεί να εμβαθύνει στη λογική και τη φιλοσοφία πάνω στην οποία κινούνται όλες οι αποφάσεις που αφορούν την εκπαίδευση: Θα γίνουν διορισμοί και του χρόνου; – Στο Μαντείο του e-wall

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω