Μέντορας 1

“Μέντορες” ζητούν να παρακολουθήσουν διδασκαλίες “νέων” και να γράψουν και σε πρακτικό τι είδαν – Κλείνουμε την πόρτα στους “Πυγμαλίωνες” της συμφοράς!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Wannabe αξιολογητές έχουν εμφανιστεί σε διάφορα σχολεία τα οποία για κάποιο λόγο δε συμμετέχουν στην απεργία/αποχή της ΔΟΕ από τις διαδικασίες των Μεντόρων/Συντονιστών η οποία θυμίζουμε είναι κανονικά σε ισχύ και στα περισσότερα σχολεία της χώρας ο κόσμος συμμετέχει και δεν έχει ακούσει καν τη λέξη “Μέντορας”.

Ωστόσο σε άλλες σχολικές μονάδες, πέρα από τα ευτράπελα των εξωτερικών αξιολογητών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, έχουμε και συναδέλφους εντός των σχολείων να παίζουν το ρόλο του “λοχαγού¨ και υπό τον φαιδρό μεν θεσμοθετημένου δε, τίτλο του “Μέντρορα” ενδύονται τον μανδύα του άτυπου ενδοσχολικού αξιολογητή.

Ζητούν πλάνα/σχέδια μαθήματος, μπαίνουν στην τάξη να δουν πως κάνει το μάθημα ο συνάδελφός τους, του κάνουν παρατηρήσεις και στο τέλος καταγράφουν και την άποψή τους(κανονική αξιολόγηση από το πουθενά δηλαδή) σε πρακτικό. Απίστευτα πράγματα περιγράφουμε αυτή τη στιγμή που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η νέα γενιά συναδέλφων να τα θεωρεί κανονικότητα και να τα ανέχεται.

Δημοφιλή!!  Ο Πιερρακάκης μάχεται με θεούς και δαίμονες για να μας κάνει δώρα έκπληξη - Και μετά θα ξυπνήσουμε

Η νέα γενιά εκπαιδευτικών είναι η πλέον καταρτισμένη, με λαμπρούς επιστήμονες ανάμεσα σε αυτήν και το “tutoring” σε αυτούς τους ανθρώπους από την προηγούμενη γενιά συναδέλφων, είναι απλώς μια απαρχαιωμένη αντίληψη που απλά δείχνει ότι η κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική νομοθετεί βασισμένη σε μια ξεπερασμένη παιδαγωγική της εποχής των σπηλαίων.

Όμως η ζωντανή εκπαιδευτική κοινότητα έχει απορρίψει αυτόν τον αναχρονιστικό, υποτιμητικό για τους νέους συναδέλφους θεσμό. Η ΔΟΕ έχει προκηρύξει από το περασμένο φθινόπωρο Απεργία/αποχή από τις συγκεκριμένες διαδικασίες που είναι ξεχωριστή Απεργία/Αποχή από αυτήν για την ατομική αξιολόγηση. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι νέοι συνάδελφοι(<5 έτη υπηρεσίας) είναι να εκτυπώσουν το κείμενο της Απεργίας/Αποχής εδώ: ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ-ΜΕΝΤΟΡΕΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ να το υπογράψουν και να το δώσουν στη διεύθυνση των σχολείων τους, όπως έχουν κάνει δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοί τους ανά τη χώρα, ώστε να μη χρειαστεί να ανέχονται όλα τα παραπάνω από οποιονδήποτε επίδοξο “Πυγμαλίωνα”.

Δημοφιλή!!  Η Κύπρος αλλάζει πίστα: Σύνδεση Αξιολόγησης με απολύσεις - Για όσους πιστεύουν ότι θα αξιολογηθούν και όλα θα πάνε καλά

Είναι στο χέρι της καθεμιάς και του καθενός από ένα σημείο και μετά και ο καθένας αποφασίζει τι δέχεται και τι όχι…

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω