ενημέρωση

Ο.Λ.Μ.Ε.: Για την εισαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει για μία  ακόμα φορά την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών από το ΥΠΑΙΘ. Το υπουργείο υποχρεώνει τους/τις εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν την εισαγωγική επιμόρφωση απογευματινές ώρες, εκτός ωραρίου.

Το ΥΠΑΙΘ, κατά τη συνήθη πρακτική του, αδιαφορεί τόσο  για την εργατική νομοθεσία, που ορίζει το εργασιακό ωράριο και το δικαίωμα αποσύνδεσης των εκπαιδευτικών όσο και για την ουσιαστική υλοποίηση της εισαγωγικής επιμόρφωσης. Είναι προφανές ότι οι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν πλήρες ωράριο το πρωί αδυνατούν να παρακολουθούν ουσιαστικά την όποια επιμόρφωση το απόγευμα. Το υπουργείο αδιαφορεί τόσο για την κόπωση των εκπαιδευτικών όσο και για τον οικογενειακό προγραμματισμό τους. Μετατρέπει την εισαγωγική επιμόρφωση σε μία ακόμα υποκριτική και επικοινωνιακή παρωδία, αδιαφορώντας πλήρως για τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.

Δημοφιλή!!  Ενημέρωση για 2ΓΕ/2023 - Αναμένονται μεταξύ 19 και 23 Αυγούστου - Καθυστέρηση στις διαδικασίες μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών Α' φάσης για τη Δευτεροβάθμια

Πάγια θέση της ΟΛΜΕ είναι ότι οποιαδήποτε υποχρεωτική επιμόρφωση πρέπει να γίνεται εντός ωραρίου, με απαλλαγή από τα διδακτικά και λοιπά καθήκοντα.

Απαιτούμε το ΥΠΑΙΘ να σεβαστεί επιτέλους τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να υλοποιήσει την επιμόρφωση αποκλειστικά εντός ωραρίου.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf …ΕΔΩ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω