ΟΔΗΓΙΕΣ

Λήγει σήμερα Δευτέρα 13/2/2023 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Λήγει σήμερα Δευτέρα 13/2/2023 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δυνατότητα για συνταξιοδότηση έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα έως την 31/8/2023 και επιθυμούν να αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία.

 

Η υπαλληλική σχέση λύεται αυτοδικαίως με το τέλος του διδακτικού έτους και υπό την προϋπόθεση ότι ο εκπαιδευτικός δεν θα ανακαλέσει την παραίτηση με δήλωσή του. Η δήλωση ανάκλησης πρέπει να υποβληθεί μέσα σε ένα μήνα από την αίτηση παραίτησης.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν, καθώς δυνατότητα αποχώρησης σε οποιοδήποτε άλλο χρονικό σημείο –εκτός της προθεσμίας– παρέχεται μόνο εάν υποβληθεί αίτηση παραίτησης για εξαιρετικούς λόγους, που θα γίνει αποδεκτή ύστερα από σύμφωνη γνώμη του ΚΥΣΔΕ / ΚΥΣΠΕ.

Δημοφιλή!!  Νέο Νομοσχέδιο: Τροπολογία για Τοπικές Προσκλήσεις και Πρόσληψη Αναπληρωτών 2024-2025

Όσοι αποχωρήσουν θα μπορούν να λαμβάνουν μετά την 1/9/2023 την προσωρινή σύνταξη που θα ανέρχεται στο 50% των συντάξιμων αποδοχών του 2011 ενώ θα περιμένουν εως και 12 μήνες για την έκδοση οριστικής απόφασης.

 

ΣΥΝΕΚ: Συνταξιοδοτικός Οδηγός Εκπαιδευτικών 2023

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω