ARISTOTELIS

Καταφέρανε να συσπειρώσουν τους εκπ/κούς απέναντι τους-Γεμάτες οι γενικές συνελεύσεις μετά από 15χρόνια (εικόνες)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η “επίθεση Κεραμέως” με την επαναφορά του επιθεωρητισμού που γυρίζει την εκπ/ση 40 χρόνια πίσω, έχει ενδεχομένως διαφορετικά αποτελέσματα από ότι θα περίμενε το ΥΠΑΙΘ. Έχει  καταφέρει να συσπειρώσει τον κόσμο της εκπαίδευσης απέναντί της σε βαθμό που εκπλήσσει ακόμα και αυτούς που είχαν προβλέψει την αντίδραση των εκπαιδευτικών. Όπως ξέρουμε οι Γενικές Συνελεύσεις των εκπαιδευτικών σωματείων με συνδικαλιστική άδεια των μελών, σε πρωινές ώρες, έχουν απαγορευτεί από την στιγμή που το υπουργείο παιδείας ανέλαβε η κ. Κεραμέως. Επομένως όπως είναι φυσικό, οι απογευματινές γενικές συνελεύσεις είναι πολύ δύσκολο να έχουν μαζικότητα, καθώς ο φόρτος των καθημερινών απογευματινών υποχρεώσεων για όλους, είναι τεράστιος. Μάλιστα σε μερικούς συλλόγους οι εκπαιδευτικοί για να παρευρεθούν σε συνέλευση θα πρέπει να διανύουν και αρκετά χιλιόμετρα.

Όλες αυτές τις δυσκολίες, τις υπερκέρασε η επίθεση του ΥΠΑΙΘ απέναντι στον Έλληνα εκπαιδευτικό. Ο επιθεωρητής που θα μπει στην τάξη ανθρώπων που έχουν 10-20-30χρόνια εμπειρία μέσα στις τάξεις και έχουν εμπνεύσει εκατοντάδες παιδιά, για να τους βαθμολογήσει έχει ενώσει τους εκπαιδευτικούς που πραγματοποιούν απογευματικές γενικές συνελεύσεις με απαρτία, αυτή τη βδομάδα σε όλη την Ελλάδα. 200 άτομα στη συνέλευση του συλλόγου “Αριστοτέλη” στο 39ο ΔΣ Αθηνών, γεμάτη η συνέλευση του Α συλλόγου Αθηνών, 100 άτομα στη Γ.Σ. του συλλόγου Κ. Σωτηρίου(Αν.Αττική) με τους εκπ/κους να πρέπει να διανύσουν Μ.Ο. 25-30km(!). Από τη Σάμο μέχρι τη Θεσσαλονίκη που είχε 130 άτομα στη Γ.Σ. του ΣΤ’ συλλόγου και σε όλη την Ελλάδα η εικόνα είναι κοινή. Ο κόσμος των σχολείων συσπειρώνεται και αρνείται να αποδεχτεί -όπως ειπώθηκε σε μια κατάμεστη χθεσινή συνέλευση- ότι από την προσωπική γνώμη κάποιων θα εξαρτάται η μονιμοποίηση, ο μισθός, η δουλειά και η ζωή του δασκάλου. Οι εκπαιδευτικοί βροντοφωνάζουν ότι δε θα το επιτρέψουν και ετοιμάζουν τη μαζικότερη απεργιακή κινητοποίηση των πολλών τελευταίων ετών την Τετάρτη 15/2…Δείτε εικόνες από γενικές συνελεύσεις:

Δημοφιλή!!  10 ερωτήσεις και 10 απαντήσεις για το ζήτημα των ποινών σε απεργούς σχετικά με τη ΜΗ συμμετοχή στην αξιολογική διαδικασία

Α Σύλλογος Αθηνών:

foto γσ

geniki syneleysi a athinon 1 1 300x137 1

Σύλλογος “ο Αριστοτέλης”:

ARISTOTELIS

ARISTOTELIS2

Σύλλογος Κ. Σωτηρίου (Αν. Αττική)

Κ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΣΤ Σύλλογος Θεσσαλονίκης

ΣΤ ΘΕΣΣΝΙΚΗ

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω