20 01 23 synentefxi tis ypourgou

Συνεντεύξεις της υπουργού παιδείας: Τι είπε για διορισμούς, αξιολόγηση, e-parents, σχολική βια

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η κ Κεραμεως ανέφερε συνοπτικά για: Πλατφόρμα κατά της σχολικής βιας που θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλία, στην οποία θα υπάρχει η δυνατότητα για ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά σχολικής βίας.

Για τους διορισμούς επανέλαβε πόσες προσλήψεις εκπαιδευτικών έχει κάνει η κυβέρνηση, και συνέχισε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε διορισμούς λέγοντας πως η φετινή χρονιά έχει ιδιαιτερότητες και θα εξαρτηθούν πολλά από το πότε θα γίνουν οι εκλογές..

Η Υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Χρειάστηκαν 4 δεκαετίες για να καταφέρουμε το αυτονόητο: να αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί μας, σε μία καθαρά βελτιωτική διαδικασία, που θα αποφέρει μόνο οφέλη στους ίδιους, στα παιδιά μας, στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε ολόκληρη την κοινωνία…

 

Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση υλοποιείται, σύμφωνα με τις προεκλογικές κυβερνητικές δεσμεύσεις, δομούμενη σε τρεις πυλώνες ως εξής:

Αξιολόγηση σχολικής μονάδας και αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου: βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη χρονιά υλοποίησης, αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη εφαρμογή της κατά το σχολικό έτος 2021-2022, με σχεδόν απόλυτη συμμετοχή των σχολείων, της τάξης του 99%.

Δημοφιλή!!  Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης - μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή αλλοδαπών - αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2024

Αξιολόγηση εκπαιδευτικού συστήματος – «ελληνική Pisa»:

ολοκληρώθηκε ήδη ο πρώτος κύκλος -και προετοιμάζεται ο δεύτερος- των Εθνικών Εξετάσεων Διαγνωστικού Χαρακτήρα που διενεργήθηκαν στις 18 Μαΐου 2022, που αποτυπώνουν το βαθμό ανταπόκρισης των μαθητών στις εξεταζόμενες γνώσεις και δεξιότητες, σύμφωνα με τους στόχους που θέτουν τα ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών, σε 554 Σχολεία, Δημοτικά (ΣΤ’ τάξη) και Γυμνάσια (Γ’ τάξη), όλων των τύπων όλης της χώρας, με τη συμμετοχή 11.411 μαθητών/-τριών.

Ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών: εκκινεί άμεσα και εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Προϋπολογισμός Υπουργείου Παιδείας για το 2023 – Αυξημένος κατά 239 εκατ. ευρώ

20 01 23 Συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων N.Κεραμέως στην "Πρωινή Ζώνη" του Action24
Η Νίκη Κεραμέως στην Κέλλυ Κοντογεώργη "Ενημερωτική εκπομπή" 20-01-2023 parapolitika.gr
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω