ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για το γραπτό διαγωνισμό – Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε διαδικασία ακυρώνει, υποβιβάζει ή υποβαθμίζει τα πτυχία και την εργασιακή εμπειρία μας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Αττικής, παρακολουθεί και διεκδικεί δυναμικά, στο πλευρό της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και κάθε αλληλέγγυου εκπαιδευτικού και γονεϊκού συλλόγου, ζητήματα που αφορούν τις εκπαιδευτικές κοινότητες.

Ως Σύλλογος, είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε διαδικασία ακυρώνει, υποβιβάζει ή υποβαθμίζει τα πτυχία και την εργασιακή εμπειρία μας στον κλάδο και ως εκ τούτου τασσόμαστε ενάντια στον γραπτό διαγωνισμό, τόσο στην εκπαίδευση όσο και σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο φορέα.

Οι κλάδοι του ΕΕΠ-ΕΒΠ εργάζονται εκτός από την εκπαίδευση σε όλο το φάσμα των δημοσίων υπηρεσιών και ως εκ τούτου υποστηρίζουμε ένα σύστημα διορισμού δίκαιο και αξιοκρατικό και σε καμία περίπτωση έναν γραπτό multiple choice διαγωνισμό που δεν μετράει τίποτα και καμία ουσιαστική αξιολογική χρησιμότητα δεν επιφέρει.

ΠΕΑΝ: «Σύσταση οργανικών κενών στους ΠΕ60-Νηπιαγωγούς και διορισμοί για το 2023»

Δημοφιλή!!  Καθημερινότητα των εκπαιδευτικών η εργασιακή εξουθένωση

Οδηγός για Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς στη Γ.Ε.

 

Οι ειδικότητες του ΕΒΠ, οι λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, επαγγελματικοί σύμβουλοι, παιδοψυχίατροι, σύμβουλοι στον επαγγελματικό προσανατολισμό των τυφλών, στην κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης των τυφλών, στη νοηματική γλώσσα των κωφών ανήκουν στα μέλη του συλλόγου μας. Πολλοί εκ των κλάδων που εκπροσωπούμε θα διαγωνιστούν στον επικείμενο διαγωνισμό σε κυρίως άσχετη θεματολογία, όπως προκύπτει από την ύλη που ανακοινώθηκε στο ΦΕΚ της προκήρυξης 2Γ/2022. Η αντιστοιχία των θεμάτων με το γνωστικό αντικείμενο είναι ίσως το λιγότερο κακό συγκριτικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της πανελλήνιας γραπτής εξέτασης.

Ο γραπτός διαγωνισμός δεν μπορεί παρά να ενταχθεί σε ένα πλαίσιο συνεχούς, αέναης, ψυχοφθόρας, χρονοβόρας και οικονομικά επιζήμιας προσπάθειας απόδειξης του αυτονόητου. Σε αυτό το πλαίσιο του αέναου κύκλου συλλογής προσόντων που οι απαιτήσεις του έχουν φτάσει σε επίπεδα παράνοιας, θα πρέπει να εντάξουμε και αυτή την απόπειρα.

Είναι πολύ σημαντικό οι πολιτικοί εκπρόσωποι να σέβονται τους πολίτες, ώστε να έχουν μετά την απαίτηση οι πολίτες να σέβονται αυτούς. Και η συνεχής αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού από αυτούς που λαμβάνουν μόνο αποφάσεις ενώ συχνά οι ίδιοι, ούτε εργασιακή εμπειρία έχουν, ούτε σε γραπτούς διαγωνισμούς συμμετέχουν, ούτε προσόντα, ούτε κοινωνικά κριτήρια επισυνάπτουν, μάλλον ασέβεια προς τους κόπους τους πολιτών αποδεικνύουν.

Δημοφιλή!!  Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος του Περιφερειακού Δ/ντη Αττικής - Κινητοποίηση Πέμπτη 11/7 στις 11.00 - Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω