υπαιθα

Συνεντεύξεις Κεραμέως – Μακρή: Συνεχίζουν τη γνωστή “καραμέλα” για γραπτο ΑΣΕΠ, διορισμούς και προσλήψεις

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η υφυπουργός παιδείας Ζέτα Μακρή μίλησε σήμερα για τους διορισμούς στο κοινωνία ώρα Mega!

Οι διαδικασίες των διορισμών θα ξεκινήσουν πριν τις εκλογές και θα ολοκληρωθούν αμέσως μετά…

Ελπίζουμε να μην εννοούσε των αναπληρωτών γιατί ακόμα μπερδεύουν τους διορισμούς μονίμων με την πρόσληψη αναπληρωτών μέσω πινάκων ΑΣΕΠ κάποιοι στο ΥΠΑΙΘ, γιατί υποθέτουμε από τα λεγόμενα της αναφερόταν στους πίνακες γενικής

 

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της χώρας μας.

Στις κριτικές που δέχεται το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τη διαχείριση της έξαρσης της γρίπης και των ιώσεων στα σχολεία, ρωτήθηκε αρχικά η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Όπως είπε το κομμάτι αυτό αφορά εξ’ ολοκλήρου το υπουργείο Υγείας, καθώς αυτό δίνει τις οδηγίες.

«Ποτέ δεν κάναμε κάτι αντίθετο από αυτό που μας είπαν οι ειδικοί. Εμείς θέλουμε να λειτουργεί η εκπαίδευση και να λειτουργεί με ασφάλεια» επισήμανε.

Ανέφερε πως το υπουργείο Παιδείας δεν είχε καμία εισήγηση για επαναφορά της μάσκας και βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του, οι απουσίες αυτή την περίοδο δεν είναι περισσότερες απ’ ό,τι ήταν πέρυσι την αντίστοιχη εποχή.

«Είναι μία εποχική γρίπη η οποία πρέπει να μας ανησυχεί, δεν δικαιολογεί όμως πρόσθετα μέτρα» σημείωσε η υπουργός.

Συζητώντας για το κομμάτι των υποδομών στα σχολεία, με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα σε νηπιαγωγείο του Νέου Ηρακλείου, η κα Μακρή τόνισε πως η κατασκευή των σχολείων είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και η συντήρησή τους είναι ευθύνη των Δήμων που παίρνουν χρήματα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Δημοφιλή!!  Αδιανόητο έγγραφο του Γεν.Γραμματέα απειλεί για χιλιοστή φορά Απεργούς εν μέσω καλοκαιριού

«Σύμφωνα με τα ισχύοντα το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει τη στελέχωση των σχολείων» συμπλήρωσε η υπουργός.

Διορισμοί και προσλήψεις

Ερωτώμενη για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωματικών, η κα Μακρή είπε πως η αντίστοιχη διαδικασία θα ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, θα σταματήσει όμως λόγω των εκλογών.

«Προσλήψεις θα γίνουν έγκαιρα, όπως και πέρυσι, γιατί ευθύνη μας είναι να είναι στελεχωμένες οι σχολικές αίθουσες» συμπλήρωσε.

 

Χορήγηση άδειας εξετάσεων για Δ.Υ φοιτητές

Ν. Κεραμεως στον Τάκη Χατζή:

Συνέχισε τη γνωστη “καραμέλα”. -Έχουμε κάνει μετά από 12 χρόνια 25.000 διορισμούς. Φέτος θα συμπέσουν με τις εκλογές μετά τον Απρίλιο, θα γίνουν προσλήψεις κανονικά αλλά ο στόχος μας είναι εάν και εφόσον ανανεώσει την εντολή του ο ελληνικός λαός να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και 3 χρόνια με το Υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή να φύγουμε σιγά-σιγά από την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή και να πάμε στο καθεστώς του μόνιμου εκπαιδευτικού και οι αναπληρωτές να αναπληρώνουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

«Αιφνιδιαστικα δε θα γίνει τίποτα. Εχουμε μιλήσει για νεο σύστημα διορισμών με περισσότερα κοινωνικά κριτήρια και αλλαγές, αλλα δεν είμαστε εκει, όλα θα γίνουν μετά από διάλογο»

«έχουμε εξαντλήσει τις οργανικες θέσεις σε πολλούς κλάδους, αλλά είμαστε τώρα σε διαδικασία που επικαιροποιουνται τα στοιχεία από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ. Δεν εχει γίνει εδώ και 40 χρόνια αυτή η διαδικασία, τις επικαιροποιούμε ανάλογα με τις ανάγκες των σχολείων»

Για τα σύγχρονα προβλήματα που αφορούν την παιδεία μίλησε στον 989 και στους Τάκη Χατζή και Γιώργο Ευγενίδη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε ερώτηση για το αν θα γίνουν προσλήψεις η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι Η κυβέρνηση έκανε 25.000 διορισμούς ήδη. «Εξαρτάται πότε θα γίνουν οι εκλογές για να σας πω αν θα γίνουν. Οι προσλήψεις ξεκινούν από νωρίς κάθε χρόνο. Οι εκλογές επηρεάζουν το πλάνο των διορισμών» και πρόσθεσε ότι για «12 χρόνια αποχωρούσαν χωρίς να προσλαμβάνονται νέοι. Εμείς διορίσαμε 25.000.»

Δημοφιλή!!  Υποψήφιοι που κρίθηκαν κατάλληλοι-ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, των Σχολών του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως το υπουργείο αυτή τη στιγμή επικαιροποιεί τις οργανικές θέσεις. «Αιφνιδιαστικά δεν θα γίνει τίποτα. Για το νέο σύστημα διορισμών θα προηγηθεί διαβούλευση.
Δεν πρέπει να έχουμε αναπληρωτές που καλύπτουν οργανικές θέσεις.»

Για τις φοιτητικές εστίες: Έχουν δρομολογηθεί 8150 νέες φοιτητικές κλίνες σε πέντε πανεπιστήμια της χώρας. Όπως είπε η κ. Κεραμέως είναι παράλληλα σε εξέλιξη προγράμματα ανακαίνισης των υφιστάμενων εστιών, ενώ αυξήθηκε το φοιτητικό επίδομα.

Για τον προϋπολογισμό για Παιδεία: Πρέπει να επενδύσουμε στην Παιδεία. Εχει γίνει μια αύξηση 300 εκατ. ευρώ των κονδυλίων όμως το λέω ευθέως χρειαζόμαστε περισσότερα.

Για αύξηση μισθών σε εκπαιδευτικούς: Έχουμε ανακοινώσει ότι η επόμενη τετραετία θα είναι καλύτερη για τις αποδοχές για όλους. Γίνεται προσπάθεια για τον εξορθολογισμό όλου του δημόσιου τομέα ως προς τις απολαβές.

Για τα καλλιτεχνικά σχολεία: Η πραγματικότητα είναι ότι το  τοπίο είναι άναρχο. Είναι ένας πάρα πολύ σύνθετος χώρος που πρέπει σκύψουμε και να διαβαθμίσουμε την καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Για απουσίες: Θα πάρουμε οδηγία από το υπ. Υγείας ως προς την περίοδο που θα διαρκεί η γρίπη. Εάν αυτό τροποποιηθεί από το υπ. Υγείας φυσικά θα τροποποιηθεί και από εμάς. Προς το παρόν ισχύει για 5 απουσίες λόγω γρίπης μέχρι τον Μάρτιο.

 

Δημοφιλή!!  Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης - μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή αλλοδαπών - αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2024

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω