ενημέρωση

Δικαστική απόφαση: Αν κάνεις προσβλητικές αναρτήσεις (βρίζεις) μέσω κοινωνικών δικτύων έρχονται ποινές!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης… πληρώνονται. Όταν μάλιστα είναι προσβλητικές. Αυτό προβλέπει δικαστική απόφαση που ανοίγει το δρόμο σε αποζημιώσεις για προσβολές μέσω Facebook.

Όλα ξεκίνησα όταν οι δικαστές του Εφετείου Πειραιά, οι οποίοι έκριναν μία υπόθεση αντιδικίας μεταξύ ιδιωτών. Με την απόφασή τους ουσιαστικά εντάσσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην έννομη τάξη για την προστασία έννομων αγαθών, ακολουθώντας τα ίχνη των τεχνολογικών εξελίξεων. Με άλλα λόγια, πλέον οι αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληρώνονται όταν είναι προσβλητικές. Αυτό προβλέπει η δικαστική απόφαση που άνοιξε τον δρόμο σε αποζημιώσεις για προσβολές μέσω Facebook.

Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες του gov.gr που έβαλαν φρένο στη γραφειοκρατία

Αν βρίζεις μέσω κοινωνικών δικτύων θα “πληρώνεις”!!

 

Μία προσβλητική ανάρτηση ιδιώτη σε αντίδικό του οδήγησε το Εφετείο Πειραιά να δικαιώσει τον δεύτερο και μάλιστα να επιβάλλει αποζημίωση 6.000 ευρώ. Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι αναρτήσεις στο Facebook, εφόσον το περιεχόμενό τους ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας, συνιστούν προσβολή προσωπικότητας.

Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ - Εντός της εβδομάδας αναμένεται η έναρξη των αιτήσεων / αιτήσεις με βάση το ΑΦΜ του δικαιούχου

images 2 1

Όπως διαβάζουμε στο Dikastiko.gr, στην υπόθεση που έφτασε ενώπιον τους οι δημόσιες αναρτήσεις και τα σχόλια στην πλέον γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έκριναν όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Μίνα Μουστάκα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ότι έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη του προσώπου στο οποίο αναφερόταν ο χρήστης, αφού έλαβε γνώση αυτών μεγάλος αριθμός προσώπων, τόσο φίλων του χρήστη στο Facebook, όσο και γνωστοί και φίλοι του προσώπου που αφορούσαν τα επίμαχα σχόλια, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να υποστεί σημαντική ηθική βλάβη.

Πανελλήνια Έρευνα 2022-2023 για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (για εκπαιδευτικούς)

Η υπόθεση αφορούσε αναρτήσεις στο Facebook από το περιεχόμενο των οποίων το αναφερόμενο σε αυτές πρόσωπο εμφανιζόταν, μεταξύ άλλων, ως ανέντιμο, το οποίο με γνώμονα το δικό του κέρδος σε βάρος του Δημοσίου και σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος διεκδικούσε την έκδοση παράνομων αδειών για να υλοποιήσει μια τουριστική επένδυση στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω