Επίθεση στο «Χαμόγελο του Παιδιού» έκανε η υφυπουργός Εργασίας υιοθετώντας δημοσιεύματα για τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μιλώντας στην εκπομπή του Action24 «Πρωινή Ζώνη», η κυρία Μιχαηλίδου είπε, μεταξύ άλλων:

«Έχουν γίνει ρεπορτάζ των ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει διάβασα σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πόσα μπάνια λέει ότι έχει και να μην χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική».

Υπενθυμίζεται ότι, τα στοιχεία που επικαλείται η κυρία Μιχαηλίδου, προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ»

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε όσους έχουν ανάγκη αυτά τα Χριστούγεννα;

Το Χαμόγελο του Παιδιού υποστηρίζει ότι «ουδέποτε» υπήρξε επικοινωνία με το Χαμόγελο του Παιδιού, «τόσο ενόψει, όσο και κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του έρευνας για σχετικές δηλώσεις-απαντήσεις επί των σημείων του ρεπορτάζ».

Το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρει ότι «αναφορικά με τον έλεγχο που, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί», ο οργανισμός «διαχρονικά δέχεται ελέγχους από κρατικούς φορείς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, γεγονός που αποζητά, και χαιρετίζει» ενώ, ο ίδιος ο φορέας, «έχει αυτοβούλως θεσπίσει ελεγκτικές διαδικασίες εσωτερικά και δέχεται έλεγχο και από ανεξάρτητους εξωτερικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Δημοφιλή!!  «Πικρός» Καφές: Νέες Αυξήσεις Τιμών Λόγω Επιστροφής του ΦΠΑ στο 24%

Επιπλέον, ο οργανισμός επισημαίνει ότι με δική του πρωτοβουλία, δημοσιοποιεί «ετησίως τον ισολογισμό του και τις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών, δύο φορές τον χρόνο τα στατιστικά στοιχεία όλων των υπηρεσιών και δράσεών του, έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης», ενώ «στα 27 χρόνια δράσης του, το Χαμόγελο του Παιδιού έχει απευθυνθεί χωρίς καμία καθυστέρηση και με απόλυτη διαφάνεια στις αρμόδιες Αρχές (Αστυνομικές και Εισαγγελικές) για να επιλυθούν προβλήματα ή να καταγγείλει περιστατικά που έχουν προκύψει σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό, συνεργάτες, υποστηριζόμενα παιδιά και οικογένειες και έχει ακολουθήσει στο ακέραιο την προβλεπόμενη, από τις Αρχές, διαδικασία».

Επιπλέον, ο φορέας δημοσιοποιεί, όπως ο ίδιος αναφέρει, «ετήσιο οικονομικό έλεγχο από την ανεξάρτητη διεθνή εταιρεία ορκωτών ελεγκτών Ernst and Young», «έλεγχο από διεθνείς φορείς π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο κατάθεσης προτάσεων και πιστοποιήσεων, όπως ένταξη του οργανισμού στη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO)» και «έλεγχο για την πιστοποίηση του οργανισμού και των υπηρεσιών του από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».

Δημοφιλή!!  «Πικρός» Καφές: Νέες Αυξήσεις Τιμών Λόγω Επιστροφής του ΦΠΑ στο 24%

Ακόμα, σημειώνεται ότι «το Χαμόγελο του Παιδιού» πιστοποιήθηκε για δεύτερη φορά για την παροχή πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και η πιστοποίησή ισχύει μέχρι το 2024».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω