ΗΠΑ: Μαύρα Χριστούγεννα από τον φονικό κυκλώνα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανεβαίνει ο απολογισμός των νεκρών σε ΗΠΑ και Καναδά από τον φονικό κυκλώνα

 

Περισσότερα από 48.000 νοικοκυριά εξακολούθούν, να είναι χωρίς ηλεκτρικό στην ανατολική ακτή, όπου η κακοκαιρία είχε αρχικά προκαλέσει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 150.000 νοικοκυριά

 

 

Πρωτοφανής είναι η έκταση του κυκλώνα, καθώς τα φαινόμενα εκτεινόταν από τον Καναδά μέχρι το Ρίο Γκράντε νότια.

Οι μετεωρολόγοι λένε ότι ο κυκλώνας θα υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, αλλά η συμβουλή παραμένει να αποφεύγονται τα ταξίδια, εκτός αν είναι απαραίτητα.

Η καταιγίδα έχει προκαλέσει καταστροφές εδώ και μέρες, ωστόσο η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταθερά μετά από προηγούμενες διακοπές ρεύματος.

Λιγότερα από 200.000 νοικοκυριά ήταν χωρίς ρεύμα από το απόγευμα της Κυριακής, από το σύνολο των 1,7 εκατομμυρίων, σύμφωνα με το Associated Press.

Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, εμποδίζοντας πολλούς ανθρώπους να φτάσουν στις οικογένειές τους τα Χριστούγεννα.

Δημοφιλή!!  «Πικρός» Καφές: Νέες Αυξήσεις Τιμών Λόγω Επιστροφής του ΦΠΑ στο 24%

 

Ο “κυκλώνας-βόμβα” – ο οποίος εμφανίστηκε καθώς η ατμοσφαιρική πίεση έπεσε κατακόρυφα, προκάλεσε σφοδρές χιονοπτώσεις και ανέμους και έχει διαταράξει τα ταξίδια σε όλες τις ΗΠΑ.

Η κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Kathy Hochul – που κατάγεται από το Μπάφαλο – δήλωσε: “Αυτή θα μείνει στην ιστορία ως η πιο καταστροφική καταιγίδα του Μπάφαλο”.

Είναι σαν να πηγαίνεις σε εμπόλεμη ζώνη, τα οχήματα στις άκρες των δρόμων είναι συγκλονιστικά”, δήλωσε στους δημοσιογράφους το βράδυ της Κυριακής.

Οι κάτοικοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μια “πολύ επικίνδυνη κατάσταση που απειλεί τη ζωή και όποιος βρίσκεται στην περιοχή θα πρέπει να παραμείνει στα σπίτια του” είπε.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω