Θα έχουμε μόνιμους διορισμούς το 23.. Ανάλυση δεδομένων και πληροφορίες Πατρεα/pde

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διορισμούς θα έχουμε κανονικά και φέτος σύμφωνα με τις δικιές μας πληροφορίες, πράγμα που πιστεύουμε και έχουμε ήδη γράψει, καθώς υπάρχουν όλοι εκείνοι οι παράγοντες που υπήρχαν και τα 2-3 προηγούμενα χρόνια (πολλές συνταξιοδοτήσεις, αξιοποίηση ΕΣΠΑ σε άλλα έργα παράλληλη/ΖΕΠ/κτλ, δημοσιονομική κατάσταση χώρας, μηδαμινή επιβάρυνση προϋπολογισμού), ωστόσο τελικές αποφάσεις, νούμερα κτλ θα εξαρτηθούν από τη νέα ηγεσία του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης που θα προκύψουν μετά τις εκλογές.

Η ανάγκη διορισμών όμως προέκυπτε και απο τη λογιστική/οικονομική ανάλυση των εκπαιδευτικών δεδομένων.

Οι συνταξιοδοτήσεις προβλέπονται σταθερά σε αυξημένα επίπεδα τα επόμενα χρόνια και οι οι πιστώσεις ΕΣΠΑ δε θα επαρκούσαν για να καλύψουν όλα τα κενά(αντισταθμιστική εκπ/ση, νέα προγράμματα, κενά συνταξιοδοτήσεων κτλ.).

Τα χρήματα του ΕΣΠΑ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε άλλα εκπαιδευτικά έργα απο αυτά στα οποία γίνονται οι διορισμοί(παράλληλη, ΖΕΠ κτλ.).

 

Εν τέλει οι διορισμοί είναι μια πολιτική επιλογή και ανεξάρτητα από τα κίνητρά της, είναι απίστευτα ευεργετική για τη λειτουργία της εκπαίδευσης και λυτρωτική για τους εργαζομένους της. Θεωρούμε ότι συνεχίζουν να υφίσταται όλοι οι λόγοι που οδήγησαν στους διορισμούς και κυρίως ο βασικότερος, οι συνταξιοδοτήσεις.

Τέλος, υπάρχει η δήλωση του υπουργείου εσωτερικών στην ΑΔΕΔΥ για διορισμούς 1 προς 1 για κάθε συνταξιοδότηση τα επόμενα χρόνια (αν κάτι λέει αυτό) και υπάρχει ένα υπόλοιπο πιστώσεων διορισμών που δεν αξιοποιήθηκε φέτος.

Δημοφιλή!!  Στατιστικά Στοιχεία διορισμών από το 2008 μέχρι το 2024

Επομένως αν έπρεπε να μαντέψουμε τόσο νωρίς και χωρίς δεδομένα ακόμη, θα λέγαμε πως ναι θα έχουμε ξανά διορισμούς και το 2023.

ΠΑΣΑΔ: Να συνεχιστούν οι διορισμοί στην εκπαίδευση

Προϋπολογισμός: Στους 16.000 οι νέοι διορισμοί και προσλήψεις το 2023 σε ολο το δημόσιο (& το Υπ. Παιδείας μέσα)

Δημόσιο: «Αδειάζουν» υπουργεία λόγω συνταξιοδότησης – Πόσοι νέοι διορισμοί και προσλήψεις θα γίνουν..

 

Όπως αναφέρει και ο Πατρεας/pde σε πρόσφατο δημοσίευμα του..

“Εμείς στην Εκπαίδευση καλά κάνουμε και θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους διορισμούς. Απλώς θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι διορισμοί Εκπαιδευτικών είναι κομμάτι ενός ευρύτερου παζλ το οποίο λέγεται “Διορισμοί στο Δημόσιο”. Και μπορεί μεν να υπήρξε δεκαετία αδιοριστίας, αλλά η θεσμική μνήμη των εμπλεκόμενων Υπουργείων δεν πάει τόσο πίσω. Για διάφορους λόγους τόσο το ΥΠΕΣ όσο και το ΥΠΟΙΟ έχουν “στην μπούκα” το ΥΠΑΙΘ στην παρούσα συγκυρία.

Η κουβέντα για συγκεκριμένα νούμερα διορισμών Εκπαιδευτικών θα ανοίξει μετά τις μεταθέσεις του 2023. Μέχρι τότε ό,τι ακούτε θα είναι εκτιμήσεις/μαντεψιές/ευσεβείς πόθοι/click-baits.

Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ για Ειδική Πρόσκληση, Άδειες αναπληρωτών, Προκήρυξη Γενικής, Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη & Διορισμοί!!

Προφανώς χρειάζεται αγώνας με συχνή ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ στο ΥΠΑΙΘ από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η άριστη γνώση του αντικειμένου των διορισμών είναι εκ των ων ουκ άνευ. Το αναφέρω αυτό, καθώς τα δείγματα γραφής από τους παραδοσιακά πιο δραστήριους συλλόγους δεν είναι ενθαρρυντικά. Επειδή υπήρξαν αρκετοί διορισμοί και έγιναν αλλαγές προσώπων, τα νέα πρόσωπα, προς το παρόν, φαίνεται να υπολείπονται σε γνώση του αντικειμένου και σε αγωνιστικότητα σε σχέση με τα παλιά.

Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα υπολογισμού μορίων και προυπηρεσίας αναπληρωτών/τριών: Νέα έκδοση!

Όταν γίνεται λόγος στην Πρωτοβάθμια για “επαναφορά και ίδρυση οργανικών για τον υπεύθυνο ολοημέρου” (Σ.Σ. ουδέποτε καταργήθηκαν οι οργανικές θέσεις ΠΕ70 Ολοημέρου, γι’ αυτό και μπόρεσαν να γίνουν τόσες χιλιάδες διορισμοί ΠΕ70, ρωτήστε σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) ή στη Δευτεροβάθμια για “επιτακτική ανάγκη για ίδρυση οργανικών θέσεων” (Σ.Σ. στη Δευτεροβάθμια υπάρχουν οργανικές θέσεις στην “αποθήκη” του ΥΠΑΙΘ, ο προκρούστειος αλγόριθμος είναι το πρόβλημα), κάποιο θέμα υπάρχει.”

 

Άμεση μείωση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών και των εκπ/κών των ολιγοθεσίων δημοτικών

Μητέρες ενός «κατώτερου Θεού» οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί – Εξαιρέθηκαν από την επέκταση της άδειας προστασίας μητρότητας!!!

Συνεργασία Ζ. Μακρή – Μιχ. Παπαδόπουλου για εκπτώσεις εισιτηρίων ΚΤΕΛ σε εκπαιδευτικούς

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω