Αναρτήθηκαν τα Τέλη κυκλοφορίας 2023 στο myCAR

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με τρεις τρόπους.

Α. Με το QR Code που εμφανίζεται στο πάνω δεξιά τμήμα του ειδοποιητηρίου, σε όλα τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών τραπεζών.

Β. Μέσω e-banking, εφόσον υπάρχει πρόσβαση στην εφαρμογή της εκάστοτε τράπεζας. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί ο κωδικός RF από το ειδοποιητήριο.

Γ. Έχοντας τυπώσει το ειδοποιητήριο, στο πλησιέστερο τραπεζικό κατάστημα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Ακόμη, ο κάθε φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του αυτοκίνητο έχει την επιλογή να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας με ή χωρίς κωδικούς taxisnet.

Στην πρώτη περίπτωση η διαδικασία έκδοσης του ειδοποιητηρίου έχει ως εξής: Ο φορολογούμενος μπαίνει στην εφαρμογή MyCar, πατώντας την επιλογή «Είσοδος στην Εφαρμογή». Εν συνεχεία πληκτρολογεί τους κωδικούς taxinet και μετά «Σύνδεση». Επιλέγει το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων» και μετά το πεδίο «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων». Επιβεβαιώνει το ΑΦΜ και το έτος (εν προκειμένω το 2023) που εμφανίζονται στην οθόνη ότι είναι τα σωστά και έπειτα εισάγει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για σεξιστικές απειλές και σωματική βία από αστυνομικούς σε μαθητή - "Φορτώνουν" ψευδείς κατηγορίες για να τον τρομοκρατήσουν

Πατώντας πάνω στην επιλογή «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» ώστε να σώσει το ειδοποιητήριο, μπορεί να το αποθηκεύσει στο κινητό ή στον υπολογιστή του και στη συνέχεια να το εκτυπώσει -αναλόγως και τον τρόπο πληρωμής που θα επιλέξει.

Εναλλακτικά, η διαδικασία μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι ακόμη πιο απλουστευμένη, καθώς ο κάθε κάτοχος αυτοκινήτου το μόνο που έχει να κάνει είναι να μπει στην ιστοσελίδα και να συμπληρώσει, στα αντίστοιχα πεδία, τον ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, το έτος και τον τύπο τελών.

 

Πατήστε εδώ για να εισέλθετε στην σχετική εφαρμογή

 

Τα πρόστιμα

Η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, όπως και η μη καταβολή τους, επισύρει πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Πιο συγκεκριμένα το ύψος του προστίμου είναι:

 

  • Ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ.
  • Ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
  • Μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
  • Ακόμα πιο «τσουχτερά» είναι τα πρόστιμα για τους «πονηρούς» που θα μετακινήσουν το όχημά τους, ενώ το έχουν θέσει ψηφιακά σε ακινησία.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω