ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ – ΕΚΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γιάννης Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου

 

“Η ενωτική κίνηση εκπαιδευτικών Ρεθύμνου καταψήφισε το κείμενο καταδίκης υποβάθμισης σχολείου!

 

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησαν ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου και τα άλλα δύο εκλεγμένα με την Ενωτική κίνηση μέλη.

 

Σε πρόταση κειμένου καταδίκης της υποβάθμισης του ΔΣ Απλαδιανών, τη χαρακτήρισαν απολύτως νόμιμη και την καταψήφισαν!!!

 

Για την ιστορία το κείμενο βγήκε με τις ψήφους των υπόλοιπων παρατάξεων (ΔΗΣΥ,ΑΣΤΕΡ1,ΑΣΕ). Για να γνωρίζει ο κόσμος ποιος είναι ποιος! Αναλυτικά η καταγγελία του συλλόγου:

 

https://seperet.gr/el/1134/upovathmisi-toi-dimotikoi-scholeioi-apladianon-parastasi-diamartirias-kai-stasi-eriasias-sti-di-p-e-rethimnoi-stis-8-30.php

 

 

Χθεσινή ανακοίνωση για υποβιβασμούς (12/11/22)

 

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, η ΔΙ.ΠΕ Ρεθύμνου προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες στη μετακίνηση εκπαιδευτικού από το ΔΣ Απλαδιανών και ταυτόχρονα υποβαθμίζει λειτουργικά το σχολείο από 4/θ σε 3/θ.

 

Χωρίς να έχει αλλάξει ο αριθμός των μαθητών, προχωρά σε αυτήν την αψυχολόγητη ενέργεια μεσούσης της σχολικής χρονιάς, καθώς δεν μπορεί να καλύψει τη θέση του διευθυντή που απαιτεί ένα 4/θ σχολείο και εμμένει να μην ορίζει διευθυντή κάποιον από το ίδιο το σχολείο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, δεν επιτρέπεται να οριστεί νεοδιόριστος διευθυντής (σε άλλα ΠΥΣΠΕ έχουν οριστεί πάντως, όπως και σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαιδευσης της Κρήτης κατά την περσινή χρονιά).

 

Δημοφιλή!!  Άρθρο στο αφιέρωμα του Περιοδικού της Βουλής για τη Μεταπολίτευση

Πολλές σχολικές μονάδες του Ν. Ρεθύμνου που λειτουργούν οριακά σε ανώτερη λειτουργικότητα, θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση τον Ιούνιο,με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες θέσεις εργασίας στο Ρέθυμνο, να μην υπάρχει κινητικότητα σε αποσπάσεις και μεταθέσεις, να μη βρίσκουν θέση πολλοί νεοδιόριστοι αλλά και όσοι εκπαιδευτικοί μετά τις διαδικασίες,που ορίζουν οι υπηρεσιακές μεταβολές, κριθούν υπεράριθμοι, να αναζητούν σχολείο πολλά χιλιόμετρα μακριά της σχολικής μονάδας της οργανικής τους θέσης.

 

📎Δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά ένα μόνο σχολείο και έναν περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών.

 

Είναι ένα ζήτημα που την επόμενη ημέρα όλοι θα το βρούμε μπροστά μας!

📎 Εχει ενημερωθεί ο ΣΕΠΕ Ρεθύμνου και αναμένεται η αντίδραση του και η ενημέρωση όλων των τοπικών φορέων για το ζήτημα.

📎 Ταυτόχρονα, οι αιρετοί των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, που προέκυψαν από τις εκλογές της 5ης του Νοέμβρη, ας ασχοληθούν με αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και ας μην αναλώνονται σε προσπάθειες υπεράσπισης των αστοχιών και των παραλείψεων της διοίκησης, λειτουργώντας ως εκπρόσωποι τύπου της, από το πρώτο κιόλας ενημερωτικό τους!

 

 

 

Ανακοίνωση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών (ΕΛ.Ε) Κρήτης

📌Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη λειτουργική υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Απλαδιανών, καθώς μετακινείται, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, μια από τις τέσσερις εκπαιδευτικούς του σχολείου!

Δημοφιλή!!  Αύριο Τετάρτη 17/7 στις 12πμ η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο παιδείας - Μεγάλη συμμετοχή ακόμα και μέσα στον καύσωνα

📌Η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς υπάρχει ο ισχυρισμός από τη μεριά της ΔΙΠΕ Ρεθύμνου ότι δε δικαιούται νεοδιόριστος εκπαιδευτικός να οριστεί, έστω και με αναπλήρωση, Διευθυντής σχολείου.

🆘Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με επικοινωνία μας με το αρμόδιο τμήμα του Yπουργείου, δεν ευσταθεί και μπορεί κάλλιστα να παρακαμφθεί.

📌Σε κάθε περίπτωση, είναι αδιανόητο μετά από δύο μήνες λειτουργίας των σχολείων, να συγχωνεύεται η πρώτη με τη δευτέρα τάξη και να προκαλείται τέτοια αναστάτωση στη λειτουργία του σχολείου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Κάτι αντίστοιχο συνέβη τον Σεπτέμβριο με το Δημοτικό Σχολείο Αποστόλων Αμαρίου, το οποίο υποβαθμίστηκε από εξαθέσιο σε πενταθέσιο.

➡️Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης οποιασδήποτε σχολικής μονάδας και ως αιρετοί θα αντιπαλέψουμε κάθε τέτοια κίνηση!

🫵Καλούμε λοιπόν τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου να πάρει ΑΜΕΣΑ πίσω την απόφαση αυτή και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης N. Ρεθύμνου να παρέμβει άμεσα για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Τάσιου

➡️Αναπληρωτής για χρόνια στη γενική αγωγή σαν ΠΕ70. Διορισμένος από το 2021 στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου. ➡️Πτυχιούχος του δημοσίου Πανεπιστημίου Κύπρου (UCY) - Επιστημών της Αγωγής - Δημοτική Εκπαίδευση. ➡️Κάτοχος ΜΑ Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. ➡️Φοιτητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (HMU) - Διοίκηση Επιχειρήσεων (κατεύθυνση στον Τουρισμό).

Κύλιση προς τα επάνω