“Δε μονιμοποιώ νεοδιόριστους, μας το έγραψε στο whatsapp ο γραμματέας!”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Σε περίπτωση που νομίζατε πως η δημόσια διοίκηση ασκείται πάντα με επίσημο τρόπο, με έγγραφα που αναφέρονται στη νομοθεσία, με διαβιβαστικά, εγκυκλίους, αποφάσεις κτλ., μάλλον βρίσκεστε μακριά από την πραγματικότητα. Όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι που παραβρέθηκαν χθες σε παράσταση διαμαρτυρίας σε διεύθυνση Α/βάθμιας στην Αττική, ο διευθυντής της υπηρεσίας έδειχνε το κινητό του λέγοντας πως δεν θα εκδώσει διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020, γιατί αυτή η οδηγία δόθηκε στην ομαδική συζήτηση των διευθυντών στο whatsapp(!), από κάποιον γραμματέα του υπουργείου. Σε αυτό το σημείο επομένως μπορούμε να προτείνουμε στους πολλούς διευθυντές εκπαίδευσης και στελέχη του υπουργείου που είναι συγχρόνως και καθηγητές στα μεταπτυχιακά “Εκπαιδευτικής Διοίκησης” να διανθίσουν την βιβλιογραφία της επιστήμης τους, προτείνοντας αυτές τις βέλτιστες πρακτικές και διδάσκοντάς τες, ίσως, από τη στιγμή που τις εφαρμόζουν στην πράξη.
Επί της ουσίας, είναι προφανές ότι οι διευθύνσεις εκπαίδευσης ακόμα και αν λάβουν στο tik tok, ή στο instagram μήνυμα κάποιου γραμματέα, άπαξ και παρέλθει η 18/10/2022 και δεν έχουν μονιμοποιήσει τους νεοδιόριστούς τους, παρανομούν. Η νομοθεσία είναι σαφής και δεν έχει αλλάξει. Διαβάστε την παρ.3 του άρθρου 40, του Ν.3528/2007. Πουθενά δε λέει ότι οι νεοδιόριστοι μπορεί να μένουν επ’ αόριστον δόκιμοι, μέχρι να προλάβει το υπουργείο να τους αξιολογήσει ή το ακόμα πιο ευφάνταστο που ακούστηκε: “μέχρι να τους επιμορφώσει”! Αυτά μάλλον υπάρχουν μόνο στο μυαλό κάποιων και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτά από τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι μοιάζουν έτοιμοι να  απαιτήσουν τη νομιμότητα με όλα τα νόμιμα μέσα.
Έχουμε γράψει αναλυτικά ότι νομοθεσία υπάρχει για να μονιμοποιηθούν εγκαίρως και αυτοδίκαια οι νεοδιόριστοι και έχει ήδη εφαρμοστεί από πολλές διευθύνσεις της χώρας. Ήδη οι μισές διευθύνσεις της Αττικής έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες, ενώ την Τρίτη υπάρχει παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα στη διεύθυνση Β’ Αθήνας (Σ. Ε. Π. Ε. Αμαρουσίου Για την άμεση και αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων κινητοποίηση 18 – 10 – 2022). Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών έχουν ενημερωθεί σε αρκετές περιπτώσεις και ευτυχώς έχουν ήδη ενεργοποιηθεί. Το επόμενο βήμα ίσως θα είναι να απευθυνθούν στη ΔΟΕ και να ζητήσουν τη γνωμοδότηση/συνδρομή της νομικής συμβούλου της ομοσπονδίας.
Κλείνουμε εκφράζοντας την απογοήτευση των συναδέλφων που μας ζήτησαν να δημοσιοποιήσουμε τα παραπάνω και με την έκφραση μιας φίλης της σελίδας, που μας έγραψε: “Είναι δυνατόν μετά από 12 χρόνια αναπληρώτρια και 2 χρόνια δόκιμη, να παίζουν ακόμα με τη ζωή μου και να με κρατούν σε ομηρία; Να παίζουν με το διορισμό μου ακόμα και τώρα;” 
Συναδέλφισσα μην περιμένετε στο whatsapp…δε θα σας απαντήσει εσάς κανείς…δεν είστε άλλωστε και στην ομαδική..
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω