Μηδαμινή η κάλυψη των κενών της Β φάσης αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σύμφωνα με τις προσλήψεις της Β φάσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκαν από το ΥΠΑΙΘ και τα κενά της Β φάσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που δημοσίευσε το μέλος του PDE Patreas, προκύπτουν τα εξής για τις προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή:

Από τα 1359 δηλωθέντα κενά B φάσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών καλύφθηκαν με αναπληρωτές τα 329 (ποσοστό κάλυψης: περίπου 24%) και ειδικότερα στους κλάδους ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 από τα 1144 δηλωθέντα κενά για τους κλάδους ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 καλύφθηκαν με αναπληρωτές τα 206 (ποσοστό κάλυψης 18%).

Πιο συγκεκριμένα:

→ Από τα 782 δηλωθέντα κενά σε ΣΜΕΑΕ, ΤΕ και ΚΕΔΑΣΥ Β φάσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών καλύφθηκαν με αναπληρωτές τα 202 (ποσοστό κάλυψης: περίπου 26%) και ειδικότερα στους κλάδους ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 από τα 567 δηλωθέντα κενά σε ΣΜΕΑΕ, ΤΕ και ΚΕΔΑΣΥ για τους κλάδους ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 (οι μόνοι κλάδοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στελεχώνουν τα ΤΕ της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα ΚΕΔΑΣΥ) καλύφθηκαν με αναπληρωτές τα 79 (ποσοστό κάλυψης: περίπου 14%).

Δημοφιλή!!  Χαρτογράφηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αριθμητικά δεδομένα για το έτος 2023-2024

→ Από τα 577 δηλωθέντα κενά σε Παράλληλη Στήριξη Β φάσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών καλύφθηκαν με αναπληρωτές τα 127 (ποσοστό κάλυψης 22%)

Ως προς τα κενά της Παράλληλης Στήριξης πρέπει να σημειωθεί ότι αναμένονται αρκετά νέα κενά, καθώς οι αιτήσεις γονέων/κηδεμόνων για παράλληλη στήριξη γίνονται ως τις 20 Οκτωβρίου.

Είναι ολοφάνερο ότι το ΥΠΑΙΘ, παρ’ όλο που έχει δηλώσει πολλές φορές δια στόματος Κεραμέως ότι η πρώτη προτεραιότητα είχε δοθεί στην Ειδική Αγωγή (κάνοντας αναφορά στους πρώτους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή στην ιστορία της χώρας επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη) έχει αφήσει στο περιθώριο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το νέο ΕΣΠΑ για την Παιδεία (ΕΣΠΑ 2021-27) έχει εγκριθεί, αλλά όπως φαίνεται εδώ: https://www.epiteliki.minedu.gov.gr/?page_id=3384&lang=el, στην Ειδική Αγωγή χρησιμοποιείται ακόμα το παλιό ΕΣΠΑ!

 

Είναι επιτακτική ανάγκη με τη Γ φάση αναπληρωτών να καλυφθούν πλήρως όλα τα κενά της Ειδικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (δηλαδή όλες οι ώρες σε όλα τα μαθήματα που προτείνουν οι γνωματεύσεις των μαθητών) !!!

Δημοφιλή!!  Στάλθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο η 1ΓΤ/2024 - Η 2ΓΔ/2024 είναι στη φάση της τελική έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας

 

Εκπαιδευτικοί Βθμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω