ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΥΨΗ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΕΑΕ ΚΑΙ ΣΤΗ Β΄ ΦΑΣΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Β’ Φάση αποτελεί πλέον γεγονός. Ως Πρωτοβουλία Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής θα θέλαμε αρχικά να συγχαρούμε όλους όσοι προσελήφθησαν και να καταστήσουμε σαφές ότι ο αγώνας μας για διεκδίκηση δε σταματάει εδώ!

Σίγουρα ο αριθμός των προσλήψεων δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικός δεδομένων των πολλών κενών. Ωστόσο, αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη επ’ ουδενί δεν μας πτοεί, αντιθέτως μας δίνει επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσουμε πιο συστηματικά και δυναμικά την διεκδίκηση των προσλήψεων που μας αναλογούν. Το χρωστάμε πρώτα απ’ όλα στην μέχρι τώρα προσπάθεια μας, αλλά και στους ίδιους τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι δικαιούνται μια δίκαιη και ισότιμη εκπαίδευση! Ομοίως, το χρωστάμε και στους γονείς, οι οποίοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε εμάς και στον αγώνα μας.

Εμμένουμε στο δικαίωμα της παράλληλης στήριξης και στη Β’θμια Εκπαίδευση, η οποία συστηματικά απαξιώνεται, όπως και στην ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης, η οποία επίσης καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Δημοφιλή!!  3.278 Καταργήσεις Οργανικών Θέσεων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Η Γ’ Φάση είναι προ των πυλών και ενόψει αυτής συνεχίζουμε να διεκδικούμε δυναμικά την κάλυψη όλων των κενών, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τα 440, ενώ οσονούπω αναμένεται να αυξηθεί δραματικά και με τις νέες γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ. Οι προσλήψεις του ΥΠΑΙΘ δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες του κλάδου μας και κατά συνέπεια στις ανάγκες των ίδιων των μαθητών. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί η Παράλληλη Στήριξη με έναν εκπαιδευτικό για τέσσερις, πέντε ή και επτά μαθητές. Αυτή η λογική όχι μόνο ακυρώνει τις γνωματεύσεις της διεπιστημονικής ομάδας των ΚΕΔΑΣΥ, αφού μειώνονται δραματικά οι ώρες που έχουν οριστεί από αυτά, αλλά λειτουργεί και εις βάρος των ίδιων των παιδιών, αφού δεν τους παρέχεται η κατάλληλη βοήθεια. Μια βοήθεια καθοριστική για το μέλλον τους και την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του ΥΠΑΙΘ ενόψει της Γ’ Φάσης και προσβλέπουμε στην αποκατάσταση της αδικίας που σημειώνεται στον κλάδο μας, ώστε η Ειδική Αγωγή να έχει τη θέση που της αξίζει και στην Β’θμια εκπαίδευση!

Δημοφιλή!!  Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2023-2024: Πίνακες με την Κατανομή κατά Κλάδο/Ειδικότητα και Στατιστικά Στοιχεία

Ακολουθούν τα ποσοστά κάλυψης στις δύο φάσεις που προηγήθηκαν. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και δυστυχώς δεν είναι καθόλου ικανοποιητικοί:

πε02εαε

 

Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑΕ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω